Kier tussen kozijn en muur; oorzaak schimmel?

Merel123

  • #1
Tot mijn grote schrik zag ik vandaag dat er een vochtige plek en wat schimmel op de muur van onze net nieuwe babykamer zat. In de drie jaar dat we in dit huis wonen hebben we hier nooit last van gehad. Nu ben ik even op inspectie gegaan en het viel me op dat de kier tussen onze buitenmuur en kozijn nogal professorisch gedicht zat. Zou het kunnen dat hier vocht tussen komt, welke de oorzaak is van de schimmel? Het is geen vrijstaande woning; een rijtjeshuis uit 1910. Aan de andere kant hebben we nergens last van en ook in de rest van het huis is het kurkdroog. Er lopen geen waterleidingen boven en de verwarmingsbuis bevindt zich ook aan de andere kant. Ik hoor graag wat jullie hier van denken en wat er aan te doen is. Alvast dank!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
De eerste jaren voor de baby was de temperatuur waarschijnlijk lager in die kamer. Nu zal deze verwarmd worden en is er misschien iets meer vocht.
Die kier dicht maken met een acrylaatkit. Krab de kier iets verder open zodat je wat ruimte krijgt om er wat van die kit in te spuiten.
 

Tiho

  • #3
Zit de vochtige plek ook bij het kozijn? Zo nee wat voor muur is het een hoe zijn de voegen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Plaats even een foto van schimmel en kier.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu