Schilderen van een gestucte buitenmuur ivm vocht

Zansa

  • #1
Goedendag,

Helaas hebben wij last van vochtplekken. Het hele huis is voorzien van voorzet-wanden, echter hebben we 1 binnenmuur die in verbinding staat met de enkelsteens buitenmuur. En uiteraard komen er daar nu vochtplekken op:De buitenmuur is voorzien van een oude stuclaag:Deze is geheel geïmpregneerd, maar daardoor werd het vocht alleen maar meer. Het bleek namelijk heel goed van de muren te lopen, regelrecht in de schuurtjes rond de muur ijzers :(
Het stucwerk wordt ergens volgende week gerepareerd, maar daarna willen we het geheel verven zodat we zeker zijn dat er geen vocht meer doorheen komt.

Nu de vraag; waarmee zouden we het beste onze muur kunnen verven/smeren?

Cryptische omschrijvingen, rebus o.i.d. komen waarschijnlijk ook wel aan ;)

Bij voorbaat hartelijk dank!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Er is een kans dat het vocht niet van buiten komt, maar van binnen. Condens dus. Zoals je al hebt gehad bij de impregneer wordt het probleem dan groter als je de buitenkant verder gaat afsluiten.

Zie ook:
 

Zansa

  • #3
Bedankt, zo had ik er nog niet naar gekeken. We gaan die optie ook onderzoeken.

Is het dan trouwens wel logisch dat het alleen op dat ene punt komt waar er verbinding met de buitenmuur is? Verder hebben we namelijk nergens last van vocht
(behalve in de kelder een beetje, maar dat hoort bij een dijkhuis)
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Ja, als daar een koudebrug zit in de vorm van een stuk metaal, zal de binnenkant op dat punt daar sterker afkoelen. De vochtige lucht binnen condenseert op dat koudste punt, en laat daar een vochtige plek achter.
 

Zansa

  • #5
Dank je wel voor je reactie

Er zitten daar inderdaad muurankers :(
Weet u toevallig ook wat we hier tegen kunnen doen?

Binnen is alles af (op het behang na), dus een voorzetwand zit er niet meer in. Dit geeft me trouwens ook geen fijn gevoel, omdat het nog steeds vochtig blijft.

Bij voorbaat dank
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu