Schilderen over bouwbehang

Klapgymp

  • #1
Hallo.. ben hier nieuw en doe hier misschien wat goede tips op, je weet maar nooit toch. :mrgreen:

We krijgen binnenkort een nieuwe woning in Assendelft, de wijk Saendelft, de woningen worden binnenkort opgeleverd, standaard met bouwbehang... en eigenlijk willen we dát gelijk een kleurtje geven door middel van schilderen.

De één zegt dat je een jaar moet wachten, een jongen van de woningbouw zei dát het onzin was omdat je na een jaar weer alles van de muur zou moeten halen qua meubels en dán pas aan de gang zou kunnen...
De ander beweert weer dát er een soort spul is wat je eerst op de muren kan doen als bescherming, iets wat een soort plastic laagje vormt, en dat je dan gewoon kan gaan schilderen..

Heeft iemand ervaring hiermee.. alle ideeën / suggesties zijn welkom :wink:
 

Klapgymp

  • #3
Dank je.. ja de aanbieding kwam onverwachts, het schiet de grond uit en euh verdwalen, dat wil ik best geloven. Dát gaat nog wat worden, we komen uit Amsterdam en hebben nog altijd ons mondje om te roeren.. :wink:

Ik heb gekeken. Bij de één stond er eigenlijk dát het behang er al een jaar opzat en bij de anderen... ja ik blijf twijfelen. Ik woon nu in de Banne II, men moest ook hier wachten met behangen en schilderen. Mijn ouders hebben dit niet gedaan en er was niets aan de hand, bij de buren lag alles op de grond en mijn vader om advies vragen kan ik niet meer.

Mijn ouders zijn kort geleden overleden , het gemis komt nu ook best heel sterk omhoog, mijn vader had altijd slimme tips en ze werkten ook altijd alleen was ik vaak te eigenwijs. :oops:
 

D.H. Zelf

  • #4
Heb zelf ook een nieuwbouwwoning gehad met bouwbehang en oh oh oh wat is dat lelijk.

Wat ik heb begrepen is dat het vocht nog uit de muur moet en je om deze reden nog niet kan stucen. Wat ik in dezelfde situatie zou doen is een mooi papierbehang uitzoeken en de muren laten behangen. Het vocht kan er dan uit en je zit niet tegen dat kwartjesbehang aan te kijken.
 

Klapgymp

  • #5
Juiste benaming.. kwartjesbehang

Heeft iemand eigenlijk ooit gehoord over een laag die je vooraf op de muur kan doen ter bescherming... van het vocht.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Het gaat niet om bescherming van of tegen het vocht, tijdens de bouw ontstaat er vocht in de muren, het overtollige vocht moet verdampen door ventilatie en stoken, dit duurt enige tijd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu