Schilderen ornamenten plafond

Jobien

  • #1
Wij hebben een huis uit 1880 gekocht met een zeer geornamenteerd plafond. Op twee plaatsen hebben we ontbrekende ornamenten laten plaatsen. Een deel van het pand moeten we zelf opknappen. De klus die nu voorligt is het schilderwerk. Hoe kunnen we de ornamenten plafonds het best schilderen?

Op advies van de stucers hebben we diepgrond aangeschaft, maar nu horen we van de verfleverancier dat dit absoluut af te raden is. Het zou gaan schilveren of door kunnen gaan hangen. De stucers zeiden dat we na de diepgrond zeer verdunde latex kunnen spuiten. Een bevriende aannemer zegt dat we absoluut moeten kwasten. Tegenstrijdige adviezen dus.

Ik hoop dat een ervaren klusser of pro ons op dit forum advies kan geven.
 

BeeTeeWee

  • #2
Wij bewonen ook een oud huis met lijstwerk en ornamenten in vrijwel iedere ruimte, meest origineel, maar soms zijn ook gipsen replica's gemaakt.

Gewoon schilderen met een dikke kwast met spierwitte latex met een goede dekking, dus liever geen bouwmarktkwaliteit. Hele fijne structuren kun je met een radiatorkwast goed doen. Omdat het vast en zeker ook hoge ruimtes zullen zijn, werkt het het prettigst vanaf een kamersteigertje.

Als je de verf heeeel iets verdunt, is het makkelijker om de detaillering helemaal te behouden. Maak je het te dun, dan heb je na afloop witte oksels.
 

Pepjo

  • #3
:mrgreen:
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
U bereikt het beste resultaat met een radiatorkwast. Deze staat onder een hoek en heeft soepele haren. Een te dikke kwast kan onvoldoende in de detaillering komen.

Zoals BeeTeeWee al schreef: verdun de de latex ( 10% ) en strijk daarmee de ornamenten voor. De tweede laag brengt u onverdund aan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu