Scheve latei en koof advies

Reticulum

 • #1
Goedemiddag,

Ik wil een koof boven de ramen in de keuken maken. Nu kom ik er achter dat de lateien uit het lood geplaatst zijn. Als ik de koof waterpas maak zie je dat dat deze wegloopt van het rechter raam (lager) naar het linker raam (hoger), iemand een idee wat je in zo’n geval beter aan kan houden?

1. waterpas koof en verschil tov bovenkant ramen.
2. Koof niet waterpas maar vanaf de latei rekenen zodat er evenveel afstand tussen de balk op de muur en de lateien (bovenkant ramen) zit?

optie 1 valt meteen op omdat je toch bovenkant raam als referentie neemt maar het voelt niet goed om uit het lood te werken.

op de foto is de balk niet waterpas maar wel op gelijke afstand van de lateien

vriendelijk bedank alvast!

image.jpg
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Op de foto zie je geen verschil, of ik moet er wel heel naast kijken.
   

  Boukehj

  • #3
  Deze is makkelijk. Kies optie 2: koof niet helemaal recht maken. Je zegt het zelf al: als je de koof wel recht houdt, dan ga je het verschil zien. Er is immers maar enkele cm tussen de onderkant van de koof en het raam en dan zie je een halve cm misschien al. De koof zelf is echter veel hoger. Een verschilletje van een centimeter of zo zie je op die hoogte niet terug.
   

  Hharbers

  • #4
  zijn lateien niet waterpas of verschillen de negge van de ramen onderling in hoogte tov elkaar?
  wat is hoogteverschil, 1 cm ?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu