Scheve knelkoppeling en drukverlies CV

Clemensbarends

 • #1
In onze woning hebben al lang drukverlies in de CV. Binnen 3 weken was de druk er af. Het expansievat is vervangen, dat was stuk, en de ketel heeft een onderhoudsbeurt gehad door een monteur die op de hoogte was van het drukprobleem. Volgens hem geen aanwijzingen voor problemen in de ketel.

na de vervanging van het expansievat is de druksituatie in die zin verbeterd dat ik nu (sinds november) nog maar 3 keer de ketel hoefde bijvullen. Daar wil ik nog wel 1 keer vanaf trekken ivm de vervanging. Afijn, na vijf tot zes weken is de druk er al weer af.
Ik begrijp dat lekkage bij leidingen fnuikend langzaam en moeilijk vindbaar kan zijn. Maar in onze meterkast bevindt zich onderstaande situatie. Beide leidingen heb ik een tijdje terug een beetje opgesch
0526B9F2-8863-4E8D-A585-1074D0BD846B.jpeg

opgeschuurd om te zien of die roest terugkwam, die waren vanaf de knelkoppelingen groen afgedropen. Ik vraag me nu af: is er hier een redelijke verdenking op lekkage en is het onredelijk om te denken dat een knelkoppeling die twee buizen onder z’n hoek verbindt ( de hoek op de foto in de linker buis is er echt) wel eens een slechte verbinding kan geven? Eerlijk gezegd krijg ik al weinig vertrouwen in het aansluitwerk door die knelring die gewoon nog loos om de leiding zit. Dit zal na het plaatsen van een aanbouw voor wij hier kwamen zijn gebeurd.

Kortom:
1:Zal ik nog wat geduld hebben en na drie keer bijvullen verwachten dat nu de druk goed blijft met het nieuwe vat.
2: moet er eens iemand de boel hier in de meterkast recht komen zetten om een goeie kans te maken de druk te houden?
Bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Klusser1954

  • #2
  Bij een kleine lekkage zie je soms niets omdat het water meteen verdampd. Eens kijken bij koude toestand. Met een wc papiertje over de leiding strijken, dan zie je het kleinste waterdruppeltje nog.
   

  Jackd

  • #3
  Die losse knelring maakt het er inderdaad niet beter op en netjes ziet het er niet uit. In het verleden is het hier nat geweest, maar als het nu droog is, is het droog.

  1. Kleine kans dat het zomaar goed komt.
  2. Dat is niet perse nodig.

  3. Is het overstortventiel in zicht?
  4. Is de rest van de buizen in zicht, of loopt er een deel op plekken waar je er niet bij kan?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Die wartel (ring) heeft geen enkele invloed op een eventuele lekkage.
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #5
  Even inpakken met toiletpapier en dat dan strak inpakken met vershoudfolie, is het lek dan is de volgende dag dat echt goed te zien.
   

  Clemensbarends

  • #6
  Bedankt voor de antwoorden.
  Jackd: het overstort ventiel is in zicht (voelt droog en er lekt nooit iets onder) en helaas zijn er ook buizen die door/onder de vloer lopen. Als daar iets mis is wordt het een lastig verhaal. Hieronder nog een overzichtje. Dat er roest en vocht in de inlaatcombinatie zit is niet zo opmerkelijk schijnt het, klopt dat?
  7F18B972-0BEA-4E08-933A-BD5F12705155.jpeg
  5785567A-C3D3-41CD-87E2-49207B70833C.jpeg
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu