Scheuren stucwerk dagkanten kozijnen

Scheuren stucwerk

  • #1
Goedemorgen allen,

3 jaar geleden is onze woning opgeleverd. Deze hebben we volledig laten stukken (met in achtneming van dat scheuren zullen optreden). Nu staan we op het punt weer een stukadoor te benaderen om de scheuren te laten herstellen, maar toch voorafgaand graag even jullie blik op de situatie.

Links en rechts van de dagkanten van alle kozijnen zijn de de scheuren ontstaan zoals op onderstaande foto's. Zo'n 2 cm vanaf de dagkant en dan langs de gehele gevelopening. Lijkt net alsof het materiaal van de dagkant wat uit is gezet (of kzn is gekrompen) wat het stukwerk over die 2 cm naar 'buiten drukt'. Nouja, ik weet er het fijne ook niet van en kan geen soortgelijke referenties vinden op het internet en was benieuwd of die goed te herstellen is en wat jullie denken dat de oorzaak is, dus vandaar graag jullie reactie.

Alvast bedankt,

Tim

IMG_1581.jpeg IMG_1582.jpeg IMG_1583.jpeg IMG_1584.jpeg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarschijnlijk zitten er twee verschillende materialen onder.

Valt dit niet onder de garantie?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Het zou de hoekbeschermer kunnen zijn die zich aftekent.
 

Scheuren stucwerk

  • #4
Dag IJkenhout,

Zelf ging ik niet uit van een garantiekwestie, omdat de stukadoor voorafgaand al aangaf dat er de eerste jaren scheuren zullen ontstaan en ik dat ook wel snap bij nieuwbouw. De aannemer heeft de woning destijds behangklaar opgeleverd, waar wij na oplevering zelf de stukadoor hebben gecontracteerd. Mocht hier sprake zijn van een garantiekwestie, is dat dan de aannemer of stukadoor?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Dat is een juridische vraag, die beantwoorden we hier niet. Als je zelf een deel van de werkzaamheden uitbesteed, dan neem ze zelf de verantwoordelijkheid van de samenhang op je.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu