Scheuren in toekomstig huis

Stephanisaurus

  • #1
Hallo iedereen,

Wij zijn al een tijdje aan het kijken naar een nieuw huis en hebben een leuk vrijstaand huisje gevonden wat ons erg bevalt. We zijn 2 x gaan bezichtigingen en het viel ons op dat het huis veel scheuren heeft. Het heeft scheuren in het stucwerk, maar het heeft ook een aantal andere scheuren waar wij ons zorgen over maken. We hebben nog niet geboden, maar willen dit mogelijk wel gaan doen. Als we dit gaan doen, laten we ook zeer zeker een bouwkundige inspectie uitvoeren om zeker te zijn dat het geen gevaarlijke scheuren zijn. Maar voordat wij dit allemaal gaan doen zouden we willen weten of hier iemand is die er wellicht een beetje verstand van heeft? zo kunnen we van te voren inschatten of we uberhaupt moeten gaan bieden en een bouwkundige inspectie moeten laten uitvoeren. Als het namelijk scheuren zijn door o.a verzakking dan gaan wij niet eens bieden en dan is het zonde van het geld, aangezien een bouwkundige keuring toch ook al snel tussen de 300 a 400 euro kost. De makelaar beweerde overigens dat de scheuren makkelijk te fixen waren met wat kit, maar daar geloven wij dus helemaal niks van.

Ik zal bij dit bericht wat foto's plaatsen en mijn vraag is dan ook: zijn dit gevaarlijke/ernstige scheuren?

Foto's van de buitenkant bij de dubbele deur:

foto 1: https://imgur.com/pJfHbxe foto 2: https://imgur.com/s6hQjF8 Foto 3: https://imgur.com/6rTqDA6
Foto's van een grote scheur in badkamer (plafond en muur)

foto 4: https://imgur.com/T0uKpz1
Foto van een lange scheur in de gang (muur)

foto 5: https://imgur.com/ULOsRHF
Foto van de bergruimte (plafond en muur)

foto 6: https://imgur.com/h4Msc9t
Het huis is gebouwd in 1989 overigens.

Bedankt voor de genomen moeite alvast :)
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Wil je de foto's plaatsen via de functie Afbeelding uploaden boven het antwoord scherm? Zo blijven de foto's bij het topic.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #3
Dit zijn geen gevaarlijke scheuren. De vorige stukadoor had de hoeken goed los moeten snijden dan was het precies op de snede gescheurd. Nu is dit rafelig geworden.
 

Kluszot

  • #4
Binnenmuren waarschijnlijk gibo.
Geen reden tot paniek.
Alleen die lange scheur in de gang is vreemd.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Geen bijzondere scheuren hier. Ook die lange in de gang niet. In het algemeen kan je stellen dat je vooral op moet letten als in de binnenmuur én buitenmuur op dezelfde plek scheuren zitten. Scheuren in hoeken zijn eigenlijk nooit zorgwekkend (juist logisch).

Een bouwkundige keuring is altijd verstandig :prima:

Benieuwd of die de ontbrekende beugel van de cv-afvoer ook opmerkt, maar die ketel wil je toch zo snel mogelijk vervangen. :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu