Scheuren in Stucwerk Nieuwbouwhuis

Bob92

 • #1
Hallo,

Eind november hebben wij de sleutels gekregen van ons nieuwbouwhuis. Nu hebben wij de muren laten stucen en laten spuiten met Latex.
Nu ontstaan er anderhalve week na het aanbrengen van het stuc en latexwerk scheuren in de muur (vlak onder het plafond).

Nu is mijn vraag is dit normaal? Ligt dit aan het stucwerken het werken van het huis en de materialen of heeft dit ernstigere redenen?

Wij hebben een afspraak met het stucbedrijf dat ze na anderhalf jaar terug komen om alle scheuren te maken, maar er ontstaan nu dus al scheuren. Kan dit kwaad?

Zie foto's.

foto 2.png foto 3.png foto 4.png foto 5.png foto's scheuren stucwerk.png foto 6.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • plezierklusser

  • #2
  Toevallig is er onlangs een vergelijkbare post langsgekomen: Scheuren in binnenmuur en plafond
  Maar hier lijkt geen structurele oorzaak te zijn, gewoon het werken van verbindingen. Zeker bij een nieuwbouwhuis kan dat nog werken. Een stucadoor probeert dit soort scheuren te vermijden of te sturen door het in te snijden, en de plaatsen waar de scheuren zitten zijn logisch verklaarbaar. Ik zou dit acceptabel vinden.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #3
  De bovenste centimeter van de wanden is bij het stellen en plaatsen van de gipsblokken vrijgelaten, en later opgevuld met purschuim. Na het afsteken/snijden van het schuim is dit aangesmeerd met stuc.

  De plafondplaten zullen een beetje doorzakken, waardoor de pur wordt samengedrukt en de scheurtjes ontstaan.
   

  Bob92

  • #4
  Bedankt voor jullie reactie.

  Ondanks het er nu niet zo fraai uitziet hoef ik me dus volgens jullie geen zorgen te maken?
  Enkel over 1,5 tot 2 jaar de scheuren bij laten werken?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu