Scheuren en groot gat in gipsblokmuur

Sirithtasiel

  • #1
Wij hebben vandaag een bestaande inbouwkast uit ons huis verwijderd en schrokken nogal van wat we daarachter tegenkwamen. Nu twijfelen wij aan de beste oplossing voor het (enorme) gat en de scheuren. Is dit uberhaupt veilig? Hoe kunnen we dit het beste dicht/stucklaar maken? Hebben jullie misschien ideeen? Alvast onwijs bedankt voor het meedenken!

Ik heb wat foto's gemaakt, aangezien uitleggen redelijk lastig bleek. Het zijn (denk ik) gipsblokken en de foto's zijn gemaakt vanuit een slaapkamer. Aan de andere kant van het muurtje zit de badkamer en is betegeld. Daar zijn geen scheuren te zien. Waar het gat zit, zit zeg maar de onderkant van t bad.

Totaaloverzicht:


Close-up gat:


Close-up scheuren:

 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Het is geen dragende wand, maar degene die de leidingen van het bad heeft aangelegd valt wel in de categorie prutser.

Zorg voor een nieuwe onderste rij gipsblokken, welke de wand weer ondersteunen.

De scheur kun je versterken door dwars op de scheur infrezingen te maken, en hier ankers in te plaatsen. De groeven/frezingen kun je weer aanvullen met gipsvulmiddel.

De scheur zelf kun je na het uitharden van de ankers iets uitkrabben, en opnieuw dichtsmeren met vulmiddel.
 

Sirithtasiel

  • #3
Bedankt voor je bericht! Die ankers zijn en goede tip, dat zal ik zeker doen!
Ik zat zelf ook te denken aan nieuwe rand gipsblokken onderin, maar de leidingen lopen echt tot de voorkant van de wand, dus er ís niet echt ruimte om dat gipsblokken te plaatsen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Er zit een mooie toog boven het gat, dus de blokken komen niet naar beneden. Een plaat multiplex ertegen kan ook. Als een soort hoge plint of lambrisering ;)
 

Sirithtasiel

  • #5
Nog even update met t eindresultaat: we hebben een aantal leidingen weggehaald (degene die de kamer in liepen), waardoor ook een stuk blok uit de mooie toog verdween. Daardoor werd t niet meer ondersteund en hebben we een blok ertussen geplaatst.


Het tweede stukje konden we niet ondersteunen door de hoeveelheid leidingen daar, maar door dit blok en het raggelwerk achter de gipsplaten hebben we alle vertrouwen dat t goed blijft. Ook de grote scheuren hebben we gefixt. Zie hieronder het eindresultaat (al moet de stukadoor nog komen natuurlijk :-))


Bedankt voor jullie hulp!!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
:prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu