Scheuren beton repareren bij balkonvergroting?

Niekk00

  • #1
Hallo allen,

Ik woon in een huis met een balkon van 1 meter diep en 7 meter lang. Ik overweeg om het balkon te vergroten, maar ik maak me zorgen over scheuren in de huidige constructie. Er is al eerder onderzoek gedaan naar deze scheuren en enkele bevindingen zijn als volgt: "Er is scheurvorming opgetreden in het beton, op sommige plaatsen door en door. Er is sprake van vochtindringing in de scheuren, wat te zien is aan de coating. Bij het verdampen van het vocht is op verschillende plaatsen de coating van de betonconstructie losgedrukt. Dit vergroot het risico op corrosie aan de wapening, waardoor betonschade en achteruitgang van de wapening kunnen ontstaan. Er zijn verschillende details en aansluitingen waar water de constructie binnen kan dringen en die bij herstel aandacht nodig hebben."

Mijn vraag is of het mogelijk is om het balkon te vergroten ondanks deze scheuren. Is er misschien een constructie die bij het vergroten van het balkon dit probleem kan oplossen?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Vraag is zelfs of de huidige verankering van het balkon geschikt is om een grotere uitkraging te dragen. Dit zijn ingrijpende constructieve wijzigingen. Schakel een constructeur en een specialist op gebied van balkons in.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik zou eerst de huidige gebreken eens verhelpen en dan pas aan een uitbreiding gaan denken.

De bevindingen uit het onderzoek liegen er niet om.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu