Scheur T-Stuk afvoer. Hoe vervangen?

Pretpat

  • #1
In mijn kruipruimte onder het huis zit de afvoer voor de wc en vorige week zag ik dat er een scheur in het T-stuk zit waardoor het lekt.
Ik heb een nieuw T-stuk gekocht, maar de pvc buizen zijn verlijmd. Hoe kan ik die los krijgen?
Ik kan wel gaan zagen, maar dan past het T-stuk niet meer.
Iemand enig idee?

Pat
 

Sewerboy

  • #2
Als je een foto van het probleem kunt plaatsen is het een stuk makkelijker uit te leggen. Of anders de zoekfunctie van klusidee raadplegen, probleem is al veel vaker hier voorgekomen.
 

Pretpat

  • #4
Alvast bedankt voor de reacties. Ik had al wel gezocht, maar blijkbaar niet op de juiste trefwoorden.

Ik snap het verhaal in de link, maar ik weet niet of dit in mijn geval wel mogelijk is vanwege de bocht onder.

 

Fiesiekus

  • #5
Beetje lastig. Misschien bij die streep doorzagen, steekrest dat in de mof steekt, doorzagen en (met verwarmen) eruit trekken. Dan opnieuw opbouwen, evt T met rubber manchetten i.p.v. lijmen.



De hoek is niet goed, daardoor is ie gescheurd. in die T-45 op de bodem, moet je nog een stuk(je) rioolpijp plaatsen . Dan komt ie beter te zitten
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Je kan ook evt anders doen zaag op de rode streep (1) door en verwarm het kunststof om dit er uit te halen(zie ook uitleg @fiesiekus)
en kan je de leiding naar de wc vervangen.

dan plaatst je in de liggende leiding een T-stuk daar sluit je de 75 mm leiding op.

 

Pretpat

  • #7
Bedankt voor alle info. Ik ga het proberen.
 

Xr8

  • #8
Zou het doen als Henk aangeeft. Zet de spruit van 75 dan recht naar voren en werk met twee 45 graden bochten naar de bestaande leiding toe. Dit gaat waarschijnlijk het makkelijkst.

Bovenste pijp dmv schuifmof of expansiestuk opnieuw bevestigen.

Zou ook wel eens kunnen dat je liggende leiding wat is verzakt en dat daardoor de spruit is afgebroken. Even kijken of deze leiding goed is gebeugeld. Anders heb je snel weer hetzelfde probleem.

Succes.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #9
:prima:
 

Athmozz

  • #10
Hoe groot is de scheur? Indien klein hoef je niet direct het hele T-stuk te vervangen, maar kan je ook kiezen om met een vulcaniserende solutie op te spuiten. Deze verlijmt als het ware je PVC weer ineen, waardoor je veel werkuren & kosten zal uitsparen.

Eventueel kan je Novatech mix 7 gebruiken, dit kan ook probleemloos dergelijke "lekken" dichten.
 

Xr8

  • #11
Scheur is ontstaan door spanning lijkt het. Vervangen en spanningsloos monteren is de enige juiste oplossing. Lijmen zal zowieso problemen geven omdat je de scheur waarschijnlijk heel moeilijk droog kunt krijgen. Daarnaast zal er vuil in zitten.

Succes.
 

Droid

  • #12
Alles wat je doet in plaats van vervangen is maar een tijdelijke oplossing. Doe het goed en vervang het. Gebruik hulpstukken met rubber, die kunnen meer spanning opvangen dan lijmverbindingen. Beste is natuurlijk spanningloos, zoals Xr8 aangeeft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu