Scheur in buitenmuur oorzaak

Lucifertje

 • #1
We hebben eindelijk ons droomhuisje gevonden en woensdag hebben we een bezichtiging.

Nu hebben we natuurlijk van buiten al lopen kijken wat we allemaal zullen moeten repareren en nu blijf ik (als zeurende vrouw) een beetje hangen bij een scheur in de muur. Want ik wil in eerste instantie precies weten hoe alle reparaties zelf gedaan kunnen worden want ons budget is laag (en heb geen zin om nu al bij mijn schoonvader aan te kloppen voor informatie)

Ik weet niet of ik hier fotoos kan plaatsen maar op offline
staat de foto van de muur. De gedachten van mijn man zijn of dichtsmeren of uithakken en opnieuw doen. Hebben jullie verder nog andere ideeën of dingen waar we extra op moeten gaan letten bij de bezichtiging??

Groetjes laureen
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Beste Laurien,

  Het probleem is niet de scheur zoals hij op de foto staat, want dat is maar een heel klein detail. Het probleem is de oorzaak van die scheur, en dat is absoluut niet zo te bepalen.

  Als er nl ergens grond aan het verzakken is, of juist een deel wat niet mee-zakt, of een muur erop gemetseld wat niet goed gedaan is of, of ...

  Kortom, je kunt hier gewoon niets zinnigs van zeggen, ja hoogstens hoe die scheur gedicht kan worden. Maar dichtsmeren is niet voldoende, als de oorzaak niet weggenomen wordt, komt de scheur terug en misschien wel erger.

  Je kunt dat alleen (laten) beoordelen door er een bouwkundig rapport van te laten maken door een deskundige. Je makelaar weet vast wel iemand die je daar voor in kunt schakelen. En je kunt vaak een koop sluiten op voorwaarde dat het bouwkundig goedgekeurd wordt, en die voorwaarde in het voorlopig koopcontract laten opnemen.

  Indien je denkt dat die schoonvader ter zake kundig is moet je niet nalaten hem in te schakelen. Iemand die geen belang heeft bij de koop van een huis let op andere dingen dan degeen die verliefd is op het "droomhuisje"! Neem hem gewoon mee bij de bezichtiging!

  Veel succes bij je (eventuele) aankoop!
   

  Lucifertje

  • #3
  Bedankt voor je reactie, we gaan het huis eerst maar eens even van binnen bezichtigen, is het echt wat dan laten we het even nakijken.

  groetjes lau
   

  Marc12

  • #4
  Misschien niet echt van toepassing, of wel. Hak de scheur uit en als deze helemaal door loopt naar boven ( dak ) maak hier dan een dilatatievoeg recht naar boven. Om de 6 lagen een glijanker inmetselen. Dan kan de muur werken zonder het scheurt.
   

  Klusidee ralf

  Administrator
  Admin
  • #5
  Nee inderdaad niet echt van toepassing, we weten niet eens of het huis gekocht is...
   

  Marc12

  • #6
  Dan is het ieder geval een antwoord voor een ander die hetzelfde probleem heeft. :wink:
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu