Scheidingswand van gipsplaten

Kosmos

 • #1
Ik ben in mijn badkamer een scheidingswand aan het maken. Ik heb nu een houten regelwerk (44x44) gemaakt tussen vloer (beton) en plafond (betonnen bint). De hoogte is 2 m en de lengte is 90 cm.

Nu zit er een beetje speling (het is niet veel maar toch) aan de kopse kant van het houten regelwerk. Dit zal wel verminderen nadat ik aan beide zijden er gipsplaten opgeschroefd heb (het muurtje is dan 7 cm breed), maar ik vraag me af of dit voldoende is om er vervolgens op te tegelen?

Ik vind het ook zo wat om het muurtje weer af te breken en een muurtje van gasbeton te maken.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • H@ns

  • #2
  Waar zit die speling dan? ik mag aannemendat alle regels goed strak vast zitten, speling wil zeggen beweging, misschien bedoel je dat er wat ruimte in zit?
   

  Kosmos

  • #3
  H@ns,

  De regel die op de kop zit (dus het verst van de muur) zit aan de onderkant en bovenkant muurvast op het beton. Als ik in het midden van deze balk (44x44) trek of duw, beweegt hij een heel klein beetje mee (paar mm denk ik). Hij is dus niet volledig stijf.

  Ik hoor graag of dit kwaad kan.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Wanneer het een beetje fatsoenlijke kwaliteit is kan dat geen kwaad, ook een dikkere balk zal bewegen wanneer u daar tegenaan duwt of trekt.
  Belangrijker is of de regel recht is en blijft.
   

  Kosmos

  • #5
  Ik heb de kopse regel vervangen door een 44x69, dat scheelt. Het staat nu als een huis. Dank voor de reacties.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu