Scheidingswand op zolder - twee opties

timmun

 • #1
Beste klussers,

Recentelijk zijn wij verhuisd en binnenkort wil ik een scheidingswand plaatsen op een grote zolderkamer om hier zodoende twee kamertjes van te maken.
Ik ben enkel aan het twijfelen op welke manier ik dit ga doen.

De eerste manier (rode lijnen) zou zijn om de wand helemaal tot aan de nok te plaatsen (3,80m hoog) wat vrij hoog is en deze zou dan dwars door lamp, lichtschakelaar en mechanische afzuiging/toevoer lopen waardoor ik dat allemaal zou moeten verplaatsen wat nu in een betonnen muur zit.

Wat wellicht een tweede optie (groene lijnen) is om vanaf de lager geplaatste balk een stuk van ± 70cm plafond te maken van wellicht houten regels en gipsplaten en dan vervolgens een scheidingswand daar aan te bouwen.
Dit zou nog een voordeel zijn aangezien die balk op 260cm hoogte zit voor de gipsplaten van 260cm.

Mijn voorkeur zou uitgaan naar optie 2 ivm de eerder genoemde punten.

Is de tweede optie goed te realiseren en hoe zouden jullie het doen?

Alvast bedankt voor het meedenken en alle hulp is welkom! :)

20200618_143504.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kieljo

  • #2
  Beide opties zijn prima te doen. Je kunt ook een zoldertje op je zolder maken, een balklaag tussen beide gordingen. Daarna kun je en scheidingswand plaatsen net naast je bestaande elektra aansluitingen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu