Scheidingswand op zolder, hoe te bevestigen

Br109274

 • #1
Hoi! Een tijd geleden heb ik hier ook een vraag gesteld over het bouwen van een geluidsstudio op zolder in ons nieuwbouw huis. Inmiddels ben ik een aardig eind verder en wil ik op korte termijn beginnen maar blijft er toch nog een vraag over.

De constructie gaat een dubbele houtskelet wand worden. Twee wanden met lucht ertussen. Dus twee compleet losstaande constructies. Beide wanden worden geïsoleerd met steenwol. En beide krijgen aan een zijde 2 lagen gipsplaat van 2 verschillende diktes.

Rondom de muren wil ik dan een lat bevestigen, zowel aan de vloer als aan het dak. Aan de latten bevestig ik dan de staanders. Het bevestigen aan de vloer moet wel lukken (wel met behulp van een leiding zoeker aangezien het vol zit met elektra buizen). Maar nu is mijn vraag: mag ik de latten wel aan het dak schroeven?

Ik zou ook de latten die tegen het dak komen wel goed klem zetten en niet schroeven maar ik vraag me af of dat wel stevig genoeg is aangezien beide constructies maar aan 1 zijde gipsplaat hebben en ik bang beng dat beide muren daarom 1 kant op gaan trekken. Is dat iets waar ik rekening mee moet houden?

Het dak is overigens een scharnierkap. Mocht ik nog meer info moeten geven of een tekening hoor ik het graag!

Alvast bedankt!!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  De kap blijft in het zicht? Dan kan je de wand er gewoon aan vastmaken.

  Dakplaten hebben vaak maar een dun laagje spaanplaat. Niet geweldig om in te schroeven. Je kan de bovenregel ook lijmen of met dubbelzijdige tape. Als je iets dikker (schuim) tape gebruikt heb je meteen een ontkoppeling. Dat soort tape gebruiken ze bv. bij het blind monteren van trespa.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu