Scharnieren keukenkastjes

Mafkikker

  • #1
Ben op dit moment de deuren van mijn keuken opnieuw aan het schilderen en kom erachter dat somminge scharnieren dol zijn of dat het schroefdraad van de schroeven waarmee de afstand gesteld kan worden tussen de deur en kast, dol zijn. Welnu heb inmiddels al 2 setjes scharnieren gekocht bij 2 verschillende bouwmarkten. Gevraagd aan de medewerkers welke scharnieren ik moest hebben en bij beide setjes valt mij op dat de steschroef waarmee je de deur van het scharnier af kunt draaien in het deel haakt die je vastschroeft in de kast. Bij het originele setje duwt de schroef het deel dat in de deur zit weg van het deel dat je in de kst monteert.
Als ik deze setjes monteer, kan ik afstellen wat ik wil, maar het deurtje rechts van degene waar ik de scharnieren van vervangen hebt, schuurt bij het openmaken tegen de deur waar ik de scharnieren van heb vervangen.
Vragen :
1. Wat is de afstand van het deel dat je in de kast monteert tot de buitenrand van de kast (bij beide setjes was er geen handleiding voor)
2. Zijn deze scharnieren geschikt voor de deurtjes die ik heb ?

Scharnier dat ik heb lijkt op deze vop pagina 4
document niet meer online
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
1. De afstand bepaalt u zelf, dat moet over alle deurtjes hetzelfde zijn als het goed is.
Vervang alle scharnieren, dat maakt het afstellen gemakkelijker.

2. Dit zijn wel erg eenvoudige scharnieren, ga naar een goed gesorteerde ijzerwarenzaak of naar een keukenfabrikant, bij een bouwmarkt is er vaak onvoldoende kennis hierover.
Voor een luttel bedrag meer hebt u kwalitatief veel betere scharnieren.
 

Mafkikker

  • #3
Beste Jan, dank voor uw antwoord.
1. De overige scharnieren zijn nog goed, dus het is niet nodig deze te vernvangen. Wat bedoelt u precies met "Afstand bepaalt u zelf" ? Als ik de montage te ver in de kast doe heb ik te weinig afstelruimte en als ik ze dicht naar de rand doe komt de deur over de deur rechts heen.
2. De scahrnieren die ik origineel heb zijn van siematic maar wel al ruim 30 jaar oude denk ik. Wel simpele scharnieren, maar ook heel simpel af te stellen
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Kunt u een foto plaatsen van de oude scharnieren die er nog in zitten ?
 

Mafkikker

  • #5
Hierbij de afbeelding.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Deze scharnieren zijn gewoon af te stellen bij elke standaard keuken, die maten liggen aardig vast.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu