Scharnier in plaats van paumelle

Hano1963

 • #1
Ik heb een beetje zitten slapen en te snel iets bedacht en daarna te snel gehandeld. In mijn woonkamer wil ik graag zo'n mooie hele hoge zwarte deur van 231,5 hebben naar de gang.
Het gaat om deze deur
1632865802208.png
Deur besteld en hij is inmiddels in huis.
Tja, en toen kwam het monteren.. ik ben nog niet begonnen maar loop een beetje vast hoe ik het netjes kan doen. En of het uberhaupt kan.

Er zit op dit moment een stalen opdekkozijn in met een tussenkalf en paumelles. Het plafond aan de ene kant van het kozijn is verlaagd. Daar heb ik even niet opgelet dus. Het was mijn idee om het tussenkalf te verwijderen.
Probleem waar ik nu tegenaan loop is dat ik geen ruimte meer heb om de deur over de paumelles te hangen... de deur zit zowat stijf tegen het verlaagde plafond aan.
Niet goed opgelet dus.

Hoe ga ik dat nu doen of kan ik de deur op marktplaats zetten?

Ik zit nu te denken om een scharnier te gaan gebruiken in plaats van een paumelle. Dat scharnier dan op het opdekkozijn schroeven.

Ik kwam dit scharnier tegen en vraag me af of dit een nette oplossing zou kunnen zijn.

1632865905879.png


Die scharnieren zijn overigens best duur maar als het een oplossing is, dan moet het maar.

Misschien kan iemand me hiermee helpen? Misschien maak ik het te moeilijk en is er een eenvoudiger en goedkoper oplossing?

Bij voorbaat dank!
 
Laatst bewerkt door een moderator:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Tom345

  Specialist Elektra
  • #2
  Hoe wil je het scharnier bevestigen aan een stalen kozijn? Die hebben meestal een materiaaldikte van nog geen twee milimeter en zijn alleen versterkt op de punten waar de paumelles worden ingeschroefd. Is de nieuwe deur van staal of van hout en is die stomp of opdek? Plaats ook even een foto van het kozijn en het verlaagde plafond.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #3
  Als je het tussenkalf verwijderd ga je bovenaan een scharnier missen... Deze verdiepingshoge deuren moeten aan 4 (of zelfs 5) scharnieren hangen.

  Advies: Vervang ook het kozijn, dan gaat het geheel er mooi uitzien.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu