Schakelaar vv door censor met standen maar zonder nul ?

Jaikke

  • #1
Wil in mijn loods met 10 tl 65 w de waterdichte schakelaar vv door een instelbare censor met aan/uit en bewegingen melder. Er is geen nul draad aanwezig in de kabel. De waterdichtheid is niet interessant want is droge ruimte. Ik kom er niet uit welk type in zou kunnen gebruiken.
Kunt u mij helpen svp.

bedankt Kees
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
voor een sensor is een nul draad vereist, u hebt dus minimaal een 4 aderige kabel nodig ervanuitgaande dat de aarde ook wordt aangesloten
 

Jaikke

  • #3
Jammer…dat gaat het niet, kabel vv door een andere is niet mogelijk ivm de hoogte van ruim 4 mtr daarom had ik een hoop dat er toch een oplossing was. Bedankt. Kees
 

Kaajee

  • #4
Maar de nuldraad is wel aanwezig bij de lampen zelf, echt geen mogelijkheid om deze door te trekken?
 

Jaikke

  • #5
Nee, want is een vmvk kabel, ga morgen wel even kijken/ meten of het een 3 aderige kabel is en heel misschien de nul toch zit aangesloten in lasdoos??
Dank. Kees
 

Kaajee

  • #6
De hele vmvk (zal wel Y of V zijn, toch?) kabel vervangen door 4 losse installatie draden zou toch moeten lukken?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
4 losse installatiedraden zullen door een (PVC) buis getrokken moeten worden. Het is helemaal de vraag of dat realiseerbaar is.
Indien de VMVK kabel kaal over de muur loopt, alleen met zadels bevestigd (of alleen gedeeltes in buis), kun je hem niet vervangen door losse installatiedraden, dan zul je eerst buizen met eventuele bochten moeten aanleggen.

Kun je net zo goed de hele kabel vervangen door een 4-aderige XMVK of YMVK kabel (de moderne vervangers van de vroegere VMVK, die minder brandveilig schijnt te zijn en daarom steeds minder wordt toegepast).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu