Schakelaar vervangen door sensor (beweging + schemer)

No11

 • #1
Goedendag allemaal,

In onze hal op zolder hebben we een spotje met een aan/uit schakelaar. De schakelaar zit op een plek zodat wanneer je de trap op komt lopen van beneden naar boven de schakelaar ziet. We zouden daarom de schakelaar graag willen vervangen door een bewegingssensor zodat het spotje automatisch aangaat als we de trap op komen lopen.
Dan kunnen we bijv deze sensor installeren:

Echter zoeken we een sensor die alleen inschakelt als het donker/schemer is. We zoeken dus een combinatie van een bewegingssensor en schemersensor. Ik heb afgelopen weekend lopen zoeken maar kan niet een vinden. Weten jullie of een dergelijke (inbouw) sensor bestaat? Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • XanderH

  Specialist Elektra
  • #2
  Heel veel bewegingsmelder kunnen dit gewoon.

  Als ik de goede handleiding heb gevonden, kan het model wat jij linkt dit ook.

  Screenshot_20220808-213944_Drive.png

  Ik twijfel alleen even of het inderdaad exact dezelfde melder is, een artikelnummer zoals in de handleiding kom ik bij de webshop die jij linkt niet tegen...
  Screenshot_20220808-214154_Drive.png

  Maar hij lijkt er wel verdacht veel op...
   

  Tom345

  Specialist Elektra
  • #3
  Bij de meeste bewegingsschakelaars kun je instellen, vanaf welke verlichtingssterkte ze aanslaan. Je hebt bij de meeste modellen een blauwe nuldraad nodig om ze kunnen aansluiten (Die modellen die geen nuldraad nodig hebben, werken alleen goed met gloeilampen en niet met LED of TL.)
   

  XanderH

  Specialist Elektra
  • #4
  Als ik de goede handleiding voor me heb... zou deze wel moeten werken met LED-lampen vanaf 5W, als er geen nuldraad is aangesloten. Volgens de fabrikant dan. :wink:

  Screenshot_20220808-215110_Drive.png
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu