Schakelaar met lampje

Koalaroel

  • #1
Beste klussers,

Ik wil voor een elektrische radiator een schakelaar maken met een lampje wat aangeeft dat de radiator aan staat.
Ik heb een BJ type 2000/2 schakelaar op het oog waar een glimlampje in kan, maar nu denk ik dat het glimlampje bedoeld is als "zoeklicht" en dus brandt als de schakelaar uit staat.
Dat is natuurlijk niet wat ik wil ;-)
Op de site van BJ zie ik dat men expliciet "verwarmingsnoodschakelaar" adverteert met plaatjes uit alle series, maar er zit geen achterliggende productinformatie bij en zoeken in de catalogus levert niets op.
Iemand een tip hoe dit te realiseren is?

Vast bedankt.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Deze schakelaar heeft inderdaad een lampje dat brandt ter orientatie.

Ik heb even gezocht met "2 polige schakelaar met controlelampje" en vond als één van de eerste resultaten een "BJ 2-polige schakelaar met controlelamp - 2CKA001022A0656". Die heeft een lampje met de functie "Controle (instand)" en dat moet je blijkbaar hebben.

Houd er wel rekening mee dat de schakelaar, die ik nu gevonden heb, max. 10 A kan schakelen. Of er ook een 16 A exemplaar bestaat met dezelfde functie heb ik niet bekeken en ga ik ook niet voor je uitzoeken.

En houd er ook rekening mee, dat verwarmen met een elektrische radiator erg kostbaar is. Zelf (bij-)verwarm ik een kantoortje waar ik regelmatig bivakkeer ook elektrisch, maar heb daar een tijdklok tusssen zitten die steeds maar een half uur de radiator aan zet. Ik zet dat dan max. één of twee keer per dag aan, daarna heb ik er vaak geen erg in dat het eigenlijk aan de koude kant is. Op de tijdklok zit een knopje "Countdown" dat ik indruk om de timer te starten.

In dit topic heb ik beschreven wat voor klok dat kan zijn:
 

Koalaroel

  • #3
Dank voor de feedback.
De CKA001022A0656 had ik ook gevonden maar niet geschakeld op de term "controle".
De radiator is 1200 W dus met 10A meer dan voldoende lijkt me.

Ik wil ook idd achterliggend nog een tijdschalkeing maken maar dat regel ik via domotica.
Dank voor de tip.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu