Schade? slechte aansluitingen in combinatie met trillingen?

Zuipert

  • #1
Goede dag, en ik zit met het volgende.Ik heb een huurhuis en heb sinds ongeveer een jaartje een probleem met mijn elektrische installatie.Het probleem begon met flikkerende lampen die uiteindelijk sprongen soms wel 10 per week.Op een dag werd ik s avonds geroepen door mijn zoon dat er brand was.Ik rende naar boven en zag hoe de hanglamp met stoffen kap aan het branden was en langzaam op het bed druppelde.Na de stroom af te hebben gesloten kwam er iemand van de woningbouw.Deze constateerde een losse draad in een lasklem.De periode erna gingen er apparaten kapot van enkele maanden oud.Laptop,playstation en ziggo hd decoder allen geen half jaar oud.Enkele weken later weer knetterende draden op andere groep met opnieuw de conclusie draad los uit lasklem.Weer diverse lampen en opnieuw de vervangende ps3.De woningbouw nu een kastje geplaatst om evt piekspanningen vanuit de netbeheerder te meten.Conclusie woningbouw, niets aan de hand.2 weken geleden opnieuw lasklem los nu op de overloop.De elektricien denkt dat er oude of 2e hands lasklemmen zijn gebruikt bij de bouw.Nu uiteindelijk mijn vraag.Is het mogelijk dat alle apparaten mogelijk zijn gesneuveld door die losse lasklemmen.Ik heb een 1 fase aansluiting en daarom acht de woningbouw dit niet mogelijk.Ook zijn de warmte elementen van mijn droger en vaatwasser vervangen omdat deze kapot waren binnen 1 jaar
 

Leensen

  • #2
Woon je langs het spoor of een drukke weg waar veel vrachtverkeer rijdt?
Want slechte aansluitingen in combinatie met trillingen is het eerste dat in me opkomt.
 

@$T

  • #3
Meet de spanning eens. Het is toch wel mogelijk ondanks de 1 fase aansluiting dat de nul zwevend is. Dat kan in een wijkkast of trafo station het geval zijn. Dan zullen er meer mensen last hebben. Ik kan mij niet voorstellen dat een element van een wasmachine door een slechte verbinding (lasklem) kapot gaat. temeer omdat een wasmachine een apparte groep behoort te hebben. Ik denk dan ook dat je bij de netbeheerder moet zijn.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Lasklemmen gaan wel vaker 'zomaar' defect dit is in 99% van de gevallen de blauwe klem.
Dit komt doordat gebruikers deze draad veelvuldig bewegen bij het plaatsen van een lamp, schiet de draad los dan steken ze die gewoon terug, dan is echter de snijveer beschadigt waardoor de draad niet meer goed klemt en de lasdop gaat verbranden.
Apparaten kunnen niet defect gaan van een verbrande lasklem.

Gloeilampen en verwarmingselementen zijn juist de dingen die niet snel defect gaan van een overspanning.electronische voedingen zijn hier wel gevoelig voor en hebben daar ook beveiligingen voor ingebouwd, helaas is dit een beveiliging tegen gevolgschade en behoorlijk destructief voor het voedingsdeel zelf.

Kijk bij moderne gloeilampen uit voor trillingen, het zijn nl. halogeenlampen en die zijn daar extreem gevoelig voor.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu