Sauzen verkeerd gegaan. Eroverheen of eerst schuren?

Martdj

  • #1
Hoi allemaal,
Ik heb een gestucte muur die warm-wit is geverfd en waar een tijd lang kasten tegenaan hebben gestaan. Deze kasten zijn nu weg, waarna er veel zwarte vegen etc overbleven op de muur die ik niet wegkreeg. Ik heb daarom gisteren de muur overgeverfd met dezelfde kleur als die er al op zat, nadat ik de muur met St. Marc had schoongemaakt. Nu heb ik daar een nieuwe roller voor gebruikt voor gladde muren en dat was blijkbaar fout, want de muur is nu heel erg oneffen geverfd. Je ziet overal stukjes waar de structuur net iets anders is dan op andere plekken waardoor de muur dus totaal niet strak meer is. Dat zal dus nog een keer moeten, maar dan met een andere roller. Nu vraag ik me echter af, gaat het werken als ik daar gewoon met een andere roller nog een latexlaag overheen doe of moet ik de muur eerst met fijn schuurpapier lichtjes schuren om de structuurverschillen zoveel mogelijk weg te krijgen?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Is die muur dan grof?
 

Martdj

  • #3
Nee, gewoon glad gestuct. Heeft door het verven met een roller wel een heel klein beetje structuur, maar uiteraard niet noemenswaardig.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Als de roller laagpolig is met harde kern is hij voor gladde ondergronden.
Die roller moet wel volledig verzadigd zijn met verf, dus niet indopen 3 x heen en weer halen over het rooster en dan gaan rollen.

Dan zit de verf allen aan de toppen van de rol.

Verzadig de rol 1 dag van te voren met de verf die u gaat gebruiken. Doop de rol in de verf en rol een paar maal uit over bijvoorbeeld een stuk karton.

Herhaal dit 4 a 5 x. Pas dan is de roller goed verzadigd.
Verdun de verf zonodig max 5 %. Bewaar de rol in een plastic zak en sluit deze luchtdicht af. De volgende dag kunt u dan direct beginnen.
 

Martdj

  • #5
Ok, ga ik proberen. Bedankt voor de tip!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu