Volgorde kozijnen schilderen, muur sauzen

Heide410

 • #1
Binnenkort gaat mijn hele benedenverdieping gestuct worden. Tevens worden kozijnen binnen aangepakt. Wat is nu de beste volgorde? Ik moet of straks stucwerk afplakken of kozijn afplakken. Omdat alles vers is ben ik bang dat ik de verse laag beschadig met afplakband.
Mijn idee volgorde:

1. kozijnen schuren
2. 1e laag/grond kozijnen
3. stucen (wordt uitbesteed)
4. kozijnen aflakken
5. muren sauzen (dus kozijn afplakken)

Of 4 en 5 omdraaien en eerst muren sauzen en daarna de n-muren afplakken en kozijnen aflakken?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
  U moet eigenlijk helemaal geen vers behandelde oppervlakken afplakken. Het is gebruikelijk dat eerst de smalste vlakken worden afgewerkt, dus de kanten van de kozijnstijlen en dorpels. Het is makkelijker om de bredere gestucte vlakken strak te besnijden langs de kozijndelen met muurverf. Dit is ook veel makkelijker te verwijderen met een vochtige doek dan lakverf wat op stucwerk terecht komt. Als u toch de kozijnen als laatst wilt aflakken koop dan een goedkoop spackmes. Druk het mes schuin tegen de afscheiding muur / kozijn. Hierlangs kan strak worden afgewerkt.
   
  • Like
  Waarderingen: BertPleizier

  Heide410

  • #3
  Bedankt voor je reactie. Ik ga de kozijnen aflakken voor het sauzen en dan niet de kozijnen afplakken maar voorzichtig sauzen i.c.m. snijden en eventueel een spackmes.
   

  Joep12

  • #4
  Heide410 schreef:
  Bedankt voor je reactie. Ik ga de kozijnen aflakken voor het sauzen en dan niet de kozijnen afplakken maar voorzichtig sauzen i.c.m. snijden en eventueel een spackmes.
  U kunt ook een zaagblad gebruik. Gewoon een handzaag ondersteboven houden (dus niet met de tandjes in de hoek van de muur/kozijn drukken). Vervolgens schildertape over het zaagblad om te voorkomen dat het zaagblad onder de verf komt te zitten en u kunt er strak langs schilderen.
  Iedereen heeft een handzaag, dus u vast ook ;-)
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
  Als u een handzaag hebt waarvan het handvat lager ligt dan de ongetande kant zou u dat kunnen...
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu