Sanibroyeur lekt uit ont/beluchter

Intergas2418hre

  • #1
Goedemiddag,

Wij hebben het volgende probleem. Op de 1e etage hebben wij een Sanibroyeur x2. Deze is een tijdje geleden defect geraakt (mes gaat niet meer rond). Omdat de motor bleef zoemen hebben we stroom er vanaf gehaald.
En aangezien we in de loop van volgend jaar geheel gaan verbouwen wilden we niet nog tijdelijk andere monteren. Plassen was dus nog wel mogelijk.
Maar na een maand ofzo is de sanibroyeur gaan lekken na het doorspoelen. Het water komt uit de kleine opening bovenop waar een ont/beluchter op zit.
Wat kan de oorzaak hiervan zijn? Ik dacht zelf eerst verstopping (van de afvoer), maar in de meeste gevallen stroomde het water vlot weg na het doorspoelen. Soms daarentegen ging het langzaam. Zouden er nog andere oorzaken kunnen zijn, naast een (deels) verstopte afvoer?
De hele sanibroyeur zit ingebouwd en kan ik niet demonteren zonder veel tegels te slopen.

dank alvast voor het meedenken,
Groet,

De Ruiter
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Dan is het niet goed gemonteerd een sanibroyeur moet onderhoud hebben dus je moet er bij kunnen komen.
Vaak zitten er papier om de messen.
 

Intergas2418hre

  • #3
Goedenavond Henk,

dat klopt. De vorige eigenaar van dit huis heeft het zo gemonteerd helaas. Het heeft bijna 10 jaar goed gewerkt. Maar nu dus niet meer. Hopelijk heeft iemand anders nog een idee wat het probleem kan veroorzaken.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #4
je zou die opening gewoon eens dicht kunnen maken.
slopen kan altijd nog
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
plaats dan eens een foto van het geheel?
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #6
Als er iets van vervuiling in zit waardoor het apparaat wat verstopt (en je teveel water in het reservoir hebt) en het klepje niet helemaal sluit door een beetje viezigheid dan lekt hij. Zoals @Henk253 zegt, hij heeft onderhoud nodig.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu