Samsung droger SDC3D809 indicatielampje filter watertank

Pinochat42

 • #1
Ik heb het volgende probleem met een samsung wasdroger model SDC3D809.
Als de machine aangezet wordt dan knippert het indicatielampje "Filter" en het indicatielampje "volle watertank" 2 keer. Daarna gaan deze uit. De machine is gewoon te starten maar na een paar minuten stopt deze en gaan de twee indicatielampjes weer aan. De watertank wordt niet gebruikt. Er zit een afvoerslang aan de machine. De condensor en het filter zijn al gereinigd. Is er misschien een tip bekend om dit probleem te verhelpen? Alvast bedankt voor het meedenken.

Frank
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Techrax

  • #2
  Afvoerslang en/of pomp verstopt met pluizen.
   

  Pinochat42

  • #3
  Dank je Techrax voor de reactie. Ik heb de afvoerslang en de pomp gecontroleerd. Daar zit niets in. Zijn er nog andere mogelijkheden wat het kan zijn?
   

  Techrax

  • #4
  Pomp kapot of word niet aangestuurd door de electronica maar vermoed dat het pompje kapot is.
   

  Pinochat42

  • #5
  Ok, dat zou ik dus nog kunnen proberen. Ik weet niet of het een dc of een ac pomp is anders zou ik die misschien met een los aangeboden spanning kunnen testen. Enig idee hoeveel volt en of het ac of dc is?
   

  Pinochat42

  • #6
  Wat ik dan alleen niet snap is dat die 2 lampjes al meteen 2x knipperen als ik alleen al de droger met de aan/uit schakelaar aanzet. Er draait dan nog helemaal geen programma en dus ook geen pomp ofzo. Het is toch niet zo dat er iets gereset moet worden ofzo?
   

  Pinochat42

  • #7
  Ik heb er inmiddels de pomp en de vlotter helemaal uitgehad. De pomp op 230V los laten draaien. Deze pomp gewoon. De vlotter gemeter. Bij de vlotter in de hooste stand wordt het contact gemaakt. Allemaal goed dus. De hele behuizing in de onderkant vanaf de condenser naar de vlotterkamer geheel gereinig en ontdaan van alle pluisjes. De 2 lampjes blijven een paar maal knipperen bij het aan zetten van de machine. Naar mijn optiek kunnen het nog maar een paar dingen zijn.
  1:) De pomp krijgt geen sturing
  2:) Er moet toch iets gereset worden nadat de fout een maal is opgetreden ook al is de storing (bijv pluizen verwijdert) verholpen.
  3:) Of er zit een andere electronische fout in.

  Kan iemand me aub nog verder helpen
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu