Samsung droger doets niets meer

nlunnemann

  • #1
De droger is vroegtijdig gestopt en doet niets meer, geen lampje, geen geluid of iets op het scherm. Als ik de stroom erop zet hoor ik iets kraken (kortsluiting geluid) en begint het te stinken. De trommel zit niet vast en ik zie geen verkleuring/vreemds aan de printplaat.

Kan iemand mij adviseren wat te doen, anders dan een nieuwe droger kopen?

Betreft: Samsung SDC3C801 - ca 8 jaar oud en wordt weinig gebruikt
 

azijnzeiker

  • #2
hallo
ik zou beginnen om te kijken of het geknetter en de brandlucht misschien niet uit de wanddoos en/of stekkerdoos komt. dus eerst een ander stroompunt proberen.
zonder dat geknetter en brandlucht had het de resetknop/clickson (die bij de verwarming zit) de boosdoener kunnen zijn.
als deze aangesproken is dan doen deze modellen ook helemaal niets meer
 

nlunnemann

  • #3
Beste,

Dank voor je advies. Het geknetter komt van het schakelpanel (gevoelsmatig net achter de aan/uit knop). Het loskoppelen van de Clixon heeft geen effect. Als ik het verwarmingselement afkoppel kan ik 'normaal' de stekker in het contact stoppen en is er geen geknetter. Het schermpje geeft echter geen enkel beeld.

Zou dit op te lossen zijn met een nieuw verwarmingselement??

Alvast dank voor je advies!
Niels
 

Lampje45

  • #4
Ik zo beginnen om het bedieningspaneel er eens uit te halen en de print te inspecteren op losse verbindingen, want daar lijkt het op, dat als het element er af is, dit geknetter er niet is.
Dan zal je het in de buurt moeten zoeken van het veiligheidsrelais, het verwarmingsrelais of de selectieschakelaar. Of misschien de deurschakelaar.
Bosch-relais-defect-2-punten-soldeerzijde.gif
 

azijnzeiker

  • #5
hallo
bij veel samsung drogers loopt de stroom van het bedieningspaneel via het verwarmingselement,vandaar dat ik ook de klikson van het verwarmingselement aanhaalde.als de droger te warm is geworden dan schakelt die klikson de stroom uit.
normaal gesproken is dan het indrukken van de rode resetknop op die klikson genoeg om de droger weer werkzaam te krijgen.
als het geknetter echt vanuit de print komt dan is eigelijk alleen vervanging van deze print de enige optie om de droger weer aan de praat te krijgen.
dit is omdat de gesoldeerde kant van deze printen niet te repareren valt omdat samsung deze printen vastgegoten heeft in een bad van een soort van kit in een kunststof behuizing.
heeft u ook gekeken of het geknetter niet toevallig uit het deurschakelaar kan komen? deze zit vlak onder de print gemonteerd.
mijn advies zou zijn, de deksel even eraf ,het bedieningspaneel loshalen en vrij voor de droger laten bengelen en de stroom erop en vervolgens gewoon proberen om vast te stellen waar het geknetter nou echt vandaan komt.
vr gr
 

Lampje45

  • #6
azijnzeiker schreef:
als het geknetter echt vanuit de print komt dan is eigenlijk alleen vervanging van deze print de enige optie om de droger weer aan de praat te krijgen.
dit is omdat de gesoldeerde kant van deze printen niet te repareren valt omdat Samsung deze printen vastgegoten heeft in een bad van een soort van kit in een kunststof behuizing.

Voor reparateur is dit ook niet te doen en liggen de prijzen van de printen ook wat lager, als die van de Europese fabrikanten.

Maar toch als het jouw eigen machine is, en je hebt er tijd voor, dan is het niet onmogelijk.
Het is wel gepriegel maar een Stanleymes en een Dremel met een freesje erin, doen hier wonderen.
Eerst bepalen waar het luikje moet komen, het plastic er uit verwijderen, dan de siliconen er uit krabben.

LNK+luik2.jpeg


Ook de voorzijde vrij maken van siliconen
Component vervangen en weer goed afsmeren met siliconenkit, want de Samsung machines hebben veel last van stofvorming en moet alles goed geisoleerd blijven.

image5.jpeg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu