S koppelingen niet in een vlak (scheefstand muurplaat)

N00bDaan

  • #1
Hallo medeklussers,

Ik heb het volgende probleem met mijn muurplaaten (en ook de S koppelingen). Ze liggen namelijk niet in een vlak omdat de muurplaten iets scheef staan ten opzichte van elkaar (wat enorm stom van mij bij het in elkaar zetten).

De muurplaten zitten in de muur vastgezet met schroef en plug en daarna dichtgesmeerd met cement en als afwerking stucwerk.

Uit mijn zoektocht op het forum komen twee mogelijke oplossingen:

1. Hak de boel uit en zet het opnieuw vast (nu door de hele boel in elkaar te zetten en dan de muurplaten vast te zetten) en dicht de boel weer.

2. Zet de S-koppelingen in de muurplaten en vijl (of bandschuur?) ze daarna in 1 vlak zodat de rubberen ring goed aansluit.

Omdat de muur al is afgewerkt heeft optie 2 de voorkeur, maar heeft ook als nadeel dat de rozetten dan (nog steeds) scheef zitten t.o.v. de muur. Heeft iemand hier een mooie oplossing voor?

Nu ik er over nadenk is optie 1 misschien niet per se heel erg invasief, mits ik het breekwerk binnen (of niet heel ver buiten) de rozetten kan houden. Heeft iemand hier ervaring mee (d.w.z. het herstellen van deze opzet: muurplaat-cement-stucwerk)?

Daan
 

Xr8

  • #2
Je kunt een stukje buis 1/2" pakken met draad, draai deze in de muurplaat en kijk of er beweging in zit. Het wil wel eens helpen. De boel bij het plaatsen goed recht en waterpas zetten is vaak iets meer werk, maar het afmonteren gaat veel sneller.

Succes.
 

Tiho

  • #3
Optie 2 moet je niet doen. De voorkant wordt misschien wel vlak, maar de afdichting juist niet meer. Bovendien krijg je heel veel spanning spanning in de kraan mocht je hem er nu wel op krijgen.

Denk dat je volgende keer beter deze kunt nemen.

Geminibeugel:Zijn het wel gesoldeerde , meen me te herrineren dat ik ze vorig jaar alleen in knel kon vinden op de reguliere plaatsen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Het beste is gewoon optie 1

De tegel er uit en gemeni set op kappen vaak is de schroef te vast gezet waardoor de beugel in het midden verbuigt en niet past.

Als je er aan buigt terwijl deze set vast in de muur zit, heb je de risico dat de leiding gaat lekken en daar merk je pas veel later.

Draai de s-koppelingen er in en draai de kraan er op en smeer het gat weer dicht na droging

Daarna s-koppeling en kraan er uit draaien en in de gemeni set 2 stoppen draaien en vervolgens tegel plaatsen en voegen.
 

N00bDaan

  • #5
Bedankt voor alle hulp!

Het viel reuze mee, ik had er namelijk wel een beugel in gezet (met twee muurplaten). Toen ik de beide muurplaten enigszins vrij had van het stuc- en cement werk zat er genoeg beweging in.

Ze stonden beide naar binnen gericht dus toen ik ze vrijhad kon de kraan er zo op, direct lek vrij.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #6
Wel om de muurplaten heen afgekit?
Groeten b
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu