S-koppeling te diep na tegel over tegel

Kenza750

  • #1
Hoi All,

Laatst is mijn badkamer opnieuw betegeld over de bestaande tegels heen. Nu wil ik een nieuwe badkraan plaatsen, maar steekt nu alleen het schroefdraad van de s-koppeling uit. Ik wil de s-koppelingen vervangen omdat er nu geen rozetten op passen.

Omdat de koppeling te diep zit, kan ik m niet losdraaien. Het gedeelte waar je normaal steeksleutel 22 op zet, zit te diep. Met een waterpomp tang lukt t me ook niet (ben bang dat ik m kapot draai of dat ik het schroefdraad sloop, nu heb ik in ieder geval nog mn oude Badkraan zonder rozet er tijdelijk op)

Achteraf gezien had ik die koppelingen er uit moeten halen voordat de tegelzetter aan de slag ging, maar dat is nu te laat.

Hebben jullie nog andere manieren om de s- koppelingen los te draaien? Als ze er uit zijn kan ik dmv kraanverlengstuk of langere s-koppelingen de nieuwe kraan op de juiste afstand plaatsen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Plaats even een situatie foto misschien dan meer ideeën zegt soms meer dan woorde.
 
  • Like
Waarderingen: Kenza750

Kenza750

  • #3
Hoi Henk253,

Ik heb geprobeerd wat fotootjes te maken maar op dit moment zit de oude badkraan er weer op zonder rozetten. Het enige wat buiten het tegelwerk uitsteekt is het schroefdraad vd s-koppeling. Mijn nieuwe kraan moet ongeveer 42mm vd wand af zodat ik hem netjes kan afwerken met het bijbehorende 'plankje'.

20220418_114110.jpg 20220418_114116.jpg 20220418_114125.jpg 550x298.jpg

Ik heb voor de doucheruimte dezelfde kraan maar dan zonder baduitloop. Daar had ik de s-koppelingen er voor het tegelwerk al uitgedraaid en afgedopt dus daar kon ik verlengde koppelingen indraaien. Daar zit de kraan dus wel goed (incl dat plankje boven de rozetten).

Mijn vraag is dus eigenlijk of ik de s-koppelingen er met geweld uit moet draaien of dat er een elegantere manier is. Ik ben als de dood dat ik iets afbreek met als gevolg dat t nieuwe tegelwerk naar de knoppen gaat.
 
Laatst bewerkt:

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Je had de S koppelingen voor het opnieuw betegelen er uit moeten halen.
En dan nieuwe verlengde s koppelingen of verleng busjes moeten gebruiken.
Voor die nieuwe kraan zul je echt de oude s koppelingen moeten verwijderen, maar heb je wel kans dat je ze niet gemakkelijk er uit krijgt of de tegels beschadigd omdat de gaten rondom de koppelingen vrij strak zijn.
 

BigBert

  • #5
Ik zou een 3/4" verlengstuk zoeken. Ik weet niet of ze bestaan, maar niet geschoten is altijd mis.
 

BigBert

  • #6
Zo iets als dit.

Screenshot_20220418-131213_HORNBACH.jpg
 

Kenza750

  • #7
@Peter klopt. Had ik zeker moeten doen maar ben ik nu te laat mee :-)

De oplossing van @BigBert is wellicht ook wel wat? Ik lees overal dat je de s-koppelingen niet aan de kraanzijde moet verlengen maar zou dat echt een probleem zijn? Voor t gezicht maakt t niet uit want er komt een afdekplaatje op....
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Gewoon verlengde s-koppelingen gaan gebruiken, je kunt met een waterpomptang de oude er uit draaien.
De aansluitkoppeling niet met tape afdichten maar met fiber of bij behorende afdichting ringen.
S-KOPPELING - 3/4'' X 1/2'' 2 STUKS MET LANG DRAAD
1650285298480.png
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu