Rvs tegen aluminium: een slecht idee?

J-weetje

  • #1
Dag klussers,

Ik heb een vraagje over de opbouw in mijn badkamer. Ik heb een aluminium U-profiel op de hoek van een muur gelijmd waar het glas van de douchewand in moet komen. Hier tegenaan aan beide kanten zit een tegel. Om de kopse kant van een tegel af te werken ontkom ik er niet aan zo'n tegel profiel te plaatsen. Nu wil ik eigenlijk een RVS tegel profiel gebruiken maar het u-profiel voor het glas is van aluminium.
Gaat dit een probleem geven met oxidatie in de toekomst? Twee verschillende metalen tegen elkaar is meestal geen goed idee. Er zit dan wel een kit naad tussen maar als het nat wordt is er in principe een geleidende verbinding. Het moet natuurlijk wel voor lange tijd goed blijven dus vandaar mijn twijfel. Iemand een goede tip hierover? Ik kan bij de bouwmarkt geen blanke aluminium profielen krijgen, vandaar de RVS variant.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Bij een tegelhandel, of een bouwmaterialen handel verkopen ze wel blanke aluminium hoekstrips.
 

Tiho

  • #3
Het principe van kontaktcorrosie is dat de metalen echt kontakt moeten maken en in een electrische geleidende vloeistof ondergedompeld zijn. De kitnaad zou dus voldoende moeten zijn. Als er ook alu profielen zijn zou ik die ook nemen. Dat lijkt ook hetzelfde dan.
 

J-weetje

  • #4
Heren dank voor de overtuiging. Ik ga ergens anders fatsoenlijke profielen kopen. Dank!
 

Leensen

  • #5
Het verbaasd me eerlijk gezegd dat de bouwmarkt wel RVS verkoopt en geen aluminium. Ik zou het eerder andersom verwachten, want RVS is toch flink wat duurder.

Anyway, ik zit naar dat plaatje van je te kijken en vraag me af waarom je de voeg tussen het profiel en de tegel zou willen kitten. Ik heb dat gewoon gevoegd.
 

J-weetje

  • #6
De reden dat ik daar wil kitten is dat dit deel helaas in de natte cel zit en ik denk/bang ben dat voegmiddel vroeg of laat los barst van het profieli.v.m. Meer of minder uitzetten van de twee materialen. Dat is eigenlijk de gedachten :D
 

Pap

  • #7
Ik durf er heel wat op te zeten dat de bouwmarkt geen rvs verkoopt
het lijkt er op maar is waarschijnlijk alu met een laagje
als dat echt rvs is dan is het behoorlijk aan de prijs
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu