Douchedrain rvs 2 componenten kit

Ivanbre

 • #1
Ik heb onlangs mijn douchedrain opnieuw laten kitten met twee componenten kit omdat met silliconkit de hechting toch niet optimaal was volgens de kitter. Zat vocht onder de drain (lang verhaal). Dus goed laten drogen en laten kitten. Nu begrijp ik goed dat dit veel beter is. Alles helder. Maar kan toch niet zo zijn dat silliconkit helemaal niet geschikt is? Waarom doen ze het dan initieel. Initiële kitter 10 jaar ervaring vond het maar broodje aap( door zijn kit vocht). Super strak maar ja en deze nieuwe weigerde silliconkit.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #2
Klusidee is er voor om hulp te bieden bij klussen die je zelf doet.
Een vraag over de verschillende denkwijzen van twee externe uitvoerders hoort daar niet bij.
 

Kaajee

 • #3
Maar op zich is de vraagstelling best interessant: waarom gebruikt men (we) geen andere, betere? duurzamere? hechtingsoplossingen en is het toch vrijwel altijd weer de siliconen kit?

De ontwikkelingen gaan ook door, in dit geval lijkt 2 componenten "kit".

Kan me wel een paar afwegingen voorstellen: flexibiliteit, permanent karakter (siliconen zijn de herstellen met renovatie), mooiere uitstraling.....
 

Haplo

 • #4
Ik werk al 15 jaar met siliconenkit bij een drain. Nog nooit problemen gehad. Het is een kwestie van goede voorbereiding.
De voeg goed leeg krabben/zuigen. Randje van drain licht schuren, goed ontvetten. Dan niet te zuinig volspuiten met kit en afwerken. Je kunt beter een halve tube kit wegstrijken zodat het goed is is mijn motto. Je hebt ook mensen die kunnen met 1 tube kit de hele badkamer kitten (beetje overdreven maar gaat om het idee)
 

Auto-Geen

 • #5
Er zijn een heleboel kit soorten die niet met RVS overweg kunnen. Een vakman en een hobbyist zullen wel van mening verschillen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #6
Haplo schreef:
Het is een kwestie van goede voorbereiding.
Lang geleden, voor de verschillende oppervlakken waren er primers beschikbaar.
Moet je nu eens om komen.
 

Ivanbre

 • #7
Kees, heb kitten door iemand laten doen en mijn vraag is niet werkwijzes te beoordelen maar om te begrijpen wat beter is. Moet binnenkort weer wat kitten dus ja.
 

Ivanbre

 • #8
@halplo. Ja dat is allemaal helder. Maar neemt niet weg dat silliconkit en rvs elkaar niet leuk vinden. Ik moet zeggen twee componten met ook goed voorbereiding merk je echt verschil
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
 • #9
een flexibele voeg heeft een beperkte levensduur
dat is gewoon een gegeven.
Dat heeft mede te maken met het uitzetten en krimpen van de twee verschillende materialen die je wilt hechten het is niet zo dat alleen rvs problemen geeft

En het is ook absoluut niet waar dat meer kit gebruiken beter is, glasband en rugvullingen zijn niet bedacht om kit te besparen ie zorgen voor een langere levensduur van de voeg.

m.i moet die epoxy kit zich nog bewijzen qua duurzaamheid.
en zal er ook heel vel afhangen van waar je het toepast
 

Ivanbre

 • #10
Ja helder maar nu ik kijk dat 2 componenten voelt gewoon harder en beter gehecht
 
Laatst bewerkt:

Boertje125

Vaste Beantwoorder
 • #11
Het is de vraag of harder beter is.
er zal heel veel afhangen van de stijfheid van de vloer.

de hechting kan je niet voelen.

Bij standaard epoxy maakt de behandeling van de ondergrond heel veel verschil als het een harde dichte ondergrond betreft zoals een metaal
Ik hoop dat het een geweldig produckt is en 50 jaar mee gaat
heb zelk nog geen ervaring met 2k kit
 

Ivanbre

 • #12
Valide punt. Zal vanwege reclame niet posten maar het is wel degelijk flexibel en schimmelwerend. Niet goedkoop maar speciaal ontworpen voor drains. Kitter gebruikt het al jaren en die vind het topspul. Ik heb een test drain (gratis gekregen)hier nagebootst (gewoon een houten framepje gemaakt) en eerst siliconenkit gebruik zonder schuren enzo. Tijdens vakantie in schuur gelaten. Met harde straal erop zie je na paar dagen toch licht vocht eronder.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu