Ruimte tussen schuifpui en vloer.

De Merel

 • #1
Ik ben bezig met de vloer te egaliseren... tot mijn grote schrik liepen we tegen het volgende aan bij de onlangs geplaatste kiepschuifpui in de woonkamer.

De vloer (bij de dorpel) onder de schuifpui is te hoog. De vloerhoogte is bijna gelijk aan de dorpel van de schuifpui. Het probleem is nu dat als ik klik/plak pvc of tegel wil leggen hier geen ruimte voor is. Als de schuifdeur opengeschoven wordt gaat het de vloerbedekking raken of zelfs vast komen te zitten. Wat raden jullie aan in deze situatie? Elke tip is welkom.

Ik dacht zelf om de vloer(5-10cm) vanaf de schuifpui te schuren zodat het ietsjes lager wordt. Dan kan ik nog pvc / tegels plaatsen. Maar ik weet niet of die (5-10cm) helling naar beneden bij de dorpel problemen zal opleveren voor het plaatsen van de pvc/tegels... Iemand hier ervaring mee?


IMG_1837.jpg
IMG_1836.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Robbie's

  • #2
  5-10cm wegschuren? Is de vloer helemaal vlak tot onder de schuifdeur en hoeveel millimeter zit er tussen vloer en onderkant schuifdeur. Visueel lijkt mij dit voldoende.
   

  De Merel

  • #3
  Beste Klussers. Ik zit nog steeds met dit probleem. Extra foto ter verduidelijking van de situatie. Wanneer je de schuifdeur open schuift raakt die aan de rechterkant (blauw gemarkeerde) gedeelte de pvc vloer. Ik heb gister een tester meegenomen. Als de vloer ongeveer 5 mm lager was zou er denk ik geen probleem zijn. Iemand die mij kan adviseren hiermee? Dank!

  De vloer is trouwens niet helemaal vlak tot onder de schuifdeur. Vandaar dit probleem.

  AEBC59BD-DE6E-48DA-BC5D-12C414159CD5.png
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #4
  Een parallelschuif-kiep systeem heeft alle hoogte nodig tov de onderkant van het kaderprofiel. Daar blijft geen ruimte over voor een vloer afwerking. In Duitsland wordt het kozijn van binnenuit geplaatst, en staat deze meestal op dezelfde hoogte als de afgewerkte vloer.

  Oplossing: Pui 20 mm hoger laten plaatsen. Ik vind dat je degene de pui heeft ingemeten best terug mag laten komen. Want iemand anno 2021 nog een PSK verkopen is gewoon slecht.
   

  De Merel

  • #5
  Ik zal eens contact opnemen. Het was een partij uit Belgie. Is het trouwens mogelijk om de schuifpui hoogte af te stellen zonder de hele schuifpui hoger te plaatsen ? Ze hadden namelijk al veel moeite bij het plaatsen van deze kiepschuifpui... Dat ding weegt een ton.

  Edit:Zojuist contact gehad met dat bedrijf. Ze zeggen dat het niet mogelijk is om alleen enkel de deur hoger in te stellen Dat als ik het hoger wil de gehele schuifdeur opnieuw geplaatst moet worden..
   
  Laatst bewerkt:

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #6
  Nee, dat zal niet gaan.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu