Ruimte tussen muur (zijkant) en inbouwkoelkast

jochemp

  • #1
In de indeling van mijn nieuwe keuken zit er tussen de muur (zijkant) en mijn inbouwkoelkast 7.5 cm. De deur slaat open richting de muur, dat is het meest natuurlijk.
Wanneer ik de deur open doe, is 7.5 cm genoeg om de deur ver genoeg te kunnen openen? De keuken is greeploos dus dat scheelt al een beetje. De deur van de koelkast zal open kunnen totdat het front tegen de muur komt.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Volgens mij maar ik kan me vergissen is bij een inbouwkoelkast of vriezer 90 graden open gelijk altijd de maximaal benodige openingshoek om ook de bakken etc eruit te kunnen halen 7.5 cm vanaf de muur lijkt dus geen enkel probleem.
Er waren of zijn zelfs scharnieren bij een deur op deur systeem waar je een pennetje in moet doen zodat deze niet verder dan 90 graden open ging om de muur te beschermen.
Het probleem is dus eerder hoe bescherm ik mijn muur :lol:
 

jochemp

  • #3
Ik heb inderdaad voor mijn koelkast een setje bouten kunnen kopen zodat de deur niet verder opengaat dan 90 graden.
Toch raadde mijn keukenleverancier het aan om 5 centimeter speling te hebben tussen de koelkast en de zijmuur. Dat heb ik dan ook gedaan. Keuken komt over enkele maanden.
 

anneke_r

  • #4
Hi, Ik heb eenzelfde soort vraag. Ik heb met IKEA een keuken ontworpen waarbij de inbouwkoelkast strak tegen de muur komt te staan. Hierbij is het zo dat wanneer de deur open is, die voor het grootste gedeelte in de ruimte van een raam valt. Het scharniergedeelte van de kast zit tegen de muur.

De eerste twee IKEA medewerkers zeggen me dat het kan, de derde (bij wie ik over wilde gaan tot bestelling), zegt dat het niet kan. Wat denken de klussers hier?

Bedankt alvast!
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Dat kan je in de winkel toch zelf gemakkelijk uitproberen.
 

anneke_r

  • #6
Hm. Goed punt, Rola :-D
Het stond niet in die opstelling in de winkel, maar kan er een plank oid tegenaan zetten natuurlijk. Thanks!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu