Ruimte tussen keukenkasten en muren

Saucisson

  • #1
Ik heb volgens mijn rolmaat 1.8cm marge voor mijn keukenopstelling zie afbeelding.



Nu heb ik een aantal platen er bij 'gekregen' die ik aan weerszijde van de kastjes kan plaatsen. Afgewerkt platen van 16mm (meubelplaat-achtig). Dan nog een plaat welke in te verzagen op gewenste breedte.

Wat is wijsheid? 9mm aan beide kanten voor zover ik geen millimeter verlies bij het plaatsen. Of is het handiger om bijvoorbeeld rechts naast de bovenkastjes en naast de brede lades de 16mm platen te plaatsen en de 2mm links van de koelkast af te kitten?

Tot slot ik kan onderstaande onderdeel niet plaatsen, althans wellicht wel plaatsen maar ik kan de functie niet achterhalen of waar hij zou moeten komen?

 

DSR9500

  • #2
Wordt er ook nog betegeld ?
 

Saucisson

  • #3
Nee wellicht een transparante lak of iets dergelijks.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Ik denk dat dat onderdeel bedoeld is om je achterwand achter de kookplaat in te zetten. Waar is die achterwand van gemaakt en komt de dikte overeen met het profiel?
 

Saucisson

  • #5
Hmmm ik heb nog geen achterwand. Zat ook niet bij de offerte. De 16mm dikke passtukken/bekledingsmateriaal past er in. Het is ook niet heel netjes op maat gezaagd/knipt. De U vorm is van een transparant kunststof wat stevig is (daar past de plaat tussen). Daaraan zit dan nog een flexibel kunststof deel vast. Ik neig er naar het ding te negeren maar het is ongetwijfeld ergens goed voor...
 

Techno tim

  • #6
Dat transparante ding is een profiel voor onder de plint op de vloer.
Keuken opvullen aan beide zijde's is mooier en beter zodat kast (koel) maar vooral lade ruimte heeft langs muur.
 

Saucisson

  • #7
Oke dan ga ik maar eens kijken of ik stroken van 9mm kan zagen uit het plaatmateriaal. Misschien toch maar eens een cirkelzaag aanschaffen.
Mijn plint zal 366cm lang worden, dat profiel is nog geen meter...
 

Techno tim

  • #8
Strook 8 mm in bouwmarkt of timmerwerkplaats-interieurbouw op de kop tikken, 9 bestaat ook, afplakken met afplakband verkrijgbaar in bouwmarkt (stijkband) voorkeur zwart of donkergrijs je zal zien dat daardoor het geheel strakker er uit ziet. De eventuele kier bij muur afkitten en je hebt een super strak eindresultaat.
 

Saucisson

  • #9
Goede tip van de stroken en het strijkband! Maar waarom donker als de hele keuken en de muren wit zijn vraag ik mij af?
Zet ik die uitvul stroken trouwens gelijk met kastjes of met de deurtjes/lade frontjes oftewel laat ik de stroken iets naar achteren vallen?
 

R0cc0

  • #10
Zo'n transparant profiel was ook bij mijn keuken meegeleverd. Het is bedoeld om te zorgen dat de hoge kast strak tegen de muur aansluit.

Bij jouw kast dus aan de kant van de kookplaat, vanaf het aanrecht tot de bovenkant van de kast. (hoop dat het zo duidelijk is)
 

Techno tim

  • #11
Gelijk met de voorkant van kastjes, het deurtje zorgt voor diepte.

Wij doen ze meestal donker vinden wij rijker staan, wit of een licht kleurtje valt meer op, het donkere valt weg. Ook wij plaatsen meestal een donkeren plint onder de keuken, ook hier vallen naden en vuil naderhand meer weg.
Rest is natuurlijk ook een kwestie van smaak, dat is voor iedereen (gelukkig) anders.
 

Saucisson

  • #12
Tim duidelijk verhaal, de plint is rvs ik ga even nadenken over de kleur strijkband.

Rocco ook daar is hij te kort voor, ik heb hem net naast een kastje gehouden en hij heeft precies de hoogte van een kastje.
 

DSR9500

  • #13
Het kunststof profiel wordt ook op de vloer gebruikt.
Aan de onderkant van de plint, om het aan te laten sluiten op de vloer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu