Ruimte tussen muur en kozijn

Eduardvr

 • #1
Hallo,

Ik heb een klusvraagje (zoals iedereen...) Bij mij zit er tussen het kozijn en de buitenmuur soms een flinke kier. Dit is niet bij elk kozijn zo, door de ouderdom van het huis (jaren 30) waarschijnlijk zo ontstaan. Deze kieren varieren tussen de 3 en 10 mm (per kier).

Nu heb ik de discusie gelezen in het eerdere bericht van vandaag over een soortgelijk onderwerp. Ik kan alleen van de buitenzijde deze kier vullen. Vandaag heb ik bij diverse professionele bouwmaterialen-zaken dit probleem voorgelegd, echter ieder adviseerde weer wat anders.

Wat is wijsheid;
- vullen met pur, afsnijden en daar overheen schilderen
- afkitten (gezien de grootte van de kier, gaan daar best een paar bussen in
- dichtvoegen
- vullen met stopverf

Ik zie door de bomen het bos niet meer. Gaat mij er om dat die kier netjes dicht wordt (scheelt een hoop kou in huis), dat het enigszins netjes is (en evt overschilderbaar) en dat het betaalbaar blijft (hoeft niet voor een dubbeltje, maar ook niet zes kitbussen in één kier).

Wat is hier de beste oplossing?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • JeroenVW

  • #2
  Is een latje op het kozijn plaatsen en overschilderen een optie?
  Maak je het kozijn dikker en is de kier dicht. Welliswaar niet helemaal maar dicht genoeg om na het schilderen af te kitten.
   

  Eduardvr

  • #3
  Ben bang dat ik m met een latje niet helemaal tochtdicht krijg (pur er onder in de kier een optie??) en dan moet ik, denk ik, conseqent rondom het hele kozijn een afdeklat doen en dan ook bij alle kozijnen...
   

  JeroenVW

  • #4
  De kit tussen de muur en de nieuwe lat zou het tochtdicht maken.
  Wel voor het oog goed als je aan een zijde alle ramen doet, al moet je heel goed kijken wil je het kunnen zien als het netjes gebeurd is. Bij mijn nieuwe oude huis is het zo 'opgelost'.
   

  Eduardvr

  • #5
  Oke, datklinkt goed in ieder gaval, bedankt. Dat latje, welke kopmaat zou je daar van nemen?

  En wel van hardhout? De kozijnen zelf zijn zachthout.

  Vastspijkeren of lijmen?
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu