Roostersdeur

Tjips

  • #1
Ik ben een voordeur aan het ombouwen naar een roosterdeur. Weet iemand hoe het tussen het rooster en het glas is afgewerkt? Je wil namelijk niet dat het inwatert onderaan bij het rooster. Met houtrot als gevolg

Een voorbeeld (niet mij deur)
Screenshot_20240131_221943_Chrome.jpg
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Bij het rooster wat ik heb wordt deze net als glas in de sponning geplaatst met glasband wat later afgekit wordt.
Ik ben zelf ook zo'n deur aan het maken (meer jaren plan) en de ruit er achter wordt bij mij in een afzonderlijk raamkozijn geplaatst zodat ik in de zomer als het warm is het raam open kan zetten en er een hor voor kan zetten zodat muggen buiten blijven maar het wel door kan waaien.
 
  • Like
Waarderingen: Tjips

Tjips

  • #3
Dank voor je reactie Gerrit. Ik ga het precies maken zoals jij ook doet. Mooi project hè.

Ik denk dat je er niet aan ontkomt dat het door het rooster regent en tussen de ruimte van het kozijn en het rooster komt. Ik denk dat ik het maar schuin af laat lopen, net zoals bij een dorpel om het water af te voeren. Wat tussen de kier van het kozijn en het rooster komt kun je niet voorkomen?
20240201_082853.jpg
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
De roosters van mijn voordeur zitten er gewoon in geschroefd aan de zijkanten. De 2 raampjes er achter kunnen open.

De smeedijzeren roosters heb ik 2 jaar geleden laten stralen, thermisch verzinken en poedercoaten. Niet goedkoop (€250), maar je hebt er dan ook nooit meer omkijken naar en als het goed is roesten ze ook nooit meer. Het waren bewerkelijke roosters dus schuren was ook geen optie.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
rooster Northgodeur.jpg

Mijn rooster ziet er dus zo uit en idd. zeer bewerkelijk als je dat later moet zien te ontroesten.
Maar wel een leuk project om dit te verwerken in een bestaande deur en er uiteindelijk zoiets van te kunnen maken.
Northgodeur.jpg


De deur die ik heb kende dus ook glas aan de onderkant en heeft men dit dus zelf provisorisch dichtgemaakt met een ander soort hout (naaldhout) ipv. merbau waar de rest van de deur van gemaakt is waardoor het werkt en knapt
Dus ben nog op zoek naar dikke brede merbau planken die ik kan verlijmen tot een plaat en dan de randjes ed. in kan frezen zodat het past in de oude ruit sponning.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu