Roomdivider aan het plafond hangen. Graag Advies

Dennis1984

 • #1
Beste klussers, ik heb jullie professionele advies nodig omtrent het hangen van een roomdivider aan het plafond. Afmeting van de roomdivider is ca 170cm hoog, ca 220cm breed en van 45 cm diep. De roomdivider zal worden gestuct en het is van belang dat er een tv van ongeveer 40 kg aan gehangen kan worden. Nou lijkt mij dit redelijk eenvoudige, echter het is het bedoeling als je er tegenaan komt of er licht tegen duwd, niet de hele roomdiverder heen en weer gaat. Dat zorgt er natuurlijk weer voor dat het stuc scheurt.

Hebben jullie enige idee, hoe ik de constructie dusdanig stevig kan maken, dat deze amper kan bewegen en dat de constructie ook nog eens aan het plafond blijft hangen?

Betreft een nieuwbouw (2021), plafond is beton.
Ter illustratie heb ik een foto toegevoegd, van het gene wat ik zou willen maken. Het gaat om het gedeelte dat aan het plafond hangt.

Ik heb zoveel mogelijk relevante informatie proberen te vermelden. Indien er informatie ontbreekt, hoor ik dat graag.

Alvast bedankt voor jullie advies!

Met vriendelijke groet, Dennis

Screenshot_20210205-005926_Pinterest.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Daar heb je nogal een constructie voor nodig... Ik zou een stalen frame laten lassen, en eea met chemisch ankers aan het plafond bevestigen.
   
  • Like
  Waarderingen: Vonken_trekker

  Dennis1984

  • #3
  Beste Walker, bedankt voor je reactie. Ik had dat ook ik gedachte, echter had ik gehoopt dat er een houte constructie mogelijk was... dat is makelijker als je gipsplaten wilt schroeven en is makkelijker te bewerken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu