Rookmelder carport

Dimi

  • #1
Ik kan het niet terugvinden, maar wellicht al eerder hier gevraagd. Kun je een vorm van brandbeveiliging buiten monteren?

Ik zou nl. onder onze carport graag een rook- of hittemelder plaatsen. Ik schrik er toch van als ik in het nieuws zie hoeveel impact het heeft als een grapjas (als je een pyromaan zo moet noemen :roll: ) je auto onder de carport in de fik steekt. Daarnaast heb ik ook een kuubje stookhout opgeslagen liggen en met oud&nieuw in het vooruitzicht met bijbehorend vuurwerk is mijn punt denk ik wel gemaakt.

Ik dacht zelf om op zijn minst 2 units te gebruiken, die dan gekoppeld zijn zodat ik zeker het alarm hoor (al zou best kunnen dan niet eens nodig), dus 1 unit binnen monteren (bv hal). Rookmelders lijken me minder geschikt ivm soms hoge RV buiten. Hittemelders kunnen volgens specificatie vaak tot 90% RV gebruikt worden (en dan, gaat ie 'vals' af daarboven?) en bedrijfstemperatuur is vaak ergens rond 0-4 graden C (boven nul) tot max 40 graden. De laatste zomers was het waarschijnlijk ook wel wat warmer onder de carport :lol:

Iemand ervaring mee?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Niet in de huis tuin en keuken apparatuur.
Voor buiten gebruiken wij normaal warmte camera's maar zijn nu ook bezig met een buitenproject met gewone rookmelders omdat door de dagelijks wisselende voorraad er geen camera's gebruikt kunnen worden.
Hier de gehele zomer eerst aan de zaak een test laten lopen omdat we ook inzaten over hoge luchtvochtigheid ed. maar dat ging ondanks mistige dagen probleemloos.
Enige probleem wat ontstond was toen de buurman zijn BBQ aanstak met de nodige rookontwikkelingen en dat toen bij ons het brandalarm afging. Op zich dus positief want waar hij op moest reageren deed hij dat ook.
Vandaar dat e.e.a nu uitgerold wordt naar een heus project met een overkapping van 7m hoog, 8m breed en 60m lang.
Hier worden zgn. multi criteria rookmelders toegepast. Deze melders reageren op rook of op een temperatuurstijging van meer dan 3 graden in 1 minuut of een maximale temperatuur van 56 graden.
Dus zodra 1 van deze 3 vormen van brand wordt gedetecteerd zal het brandalarm worden geactiveerd.
De meldersokkels worden wel voorzien van verwarming om condens te voorkomen.
Of zoiets ook toe te passen is onder een carport weet ik niet maar met huis tuin en keukenmelders kan er hooguit wat gaan piepen, dus niet echt een groot probleem lijkt me zo.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu