Herhaalde storing in rookmelder Fireangel Wisafe 2

Clemensbarends

  • #1
Hoi,

ik heb thuis een vijftal doorgeschakelde rookmelders geplaatst, Fireangel Wi-safe 2. Die zijn aangesloten op het lichtnet, doorgeschakeld naar elkaar en hebben een backupbatterij.

Er is echter 1 lokatie waar die melder bij herhaling in storing gaat en vervangen moet worden: de garage. Daar is ie aangesloten op dezelfde groep als de melder in de bijkeuken en de overloop. Maar die melders werken prima. De garagemelder is inmiddels al 3 keer onder garantie vervangen maar de melder op die locatie blijft stuk gaan! Het betreft een storing ih apparaat waar een reset niet voor helpt.

Wat zijn mogelijke, wegneembare, oorzaken van zo’n storing?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Ik zou zeggen verplaats eens een melder die al die tijd prima in huis heeft gewerkt naar de garage, gaat die ook weer in storing dan moet het een probleem in de garage zijn en is het niet iets wat in de melder zit.
Bij ons geldt altijd 1 x kan iets stuk gaan, 2 x is al een hoge zeldzaamheid maar 3 keer stuk is onmogelijk dan is er iets anders aan de hand en ligt het niet meer aan de apparatuur.

Maar om welke storing gaat het, geeft hij een piep, geeft hij langer piepsignalen heb je een model met App en zie je iets op je App?

Hoe weet je dat hij in storing gaat?
 

Clemensbarends

  • #3
tsja, zo vaak in storing moet wel ergens in de garage zijn. Om deze reden heb ik de vijf melders al genummerd om door te hebben of het steeds dezelfde is of steeds dezelfde locatie. Het is werkelijk een probleem in de garage. En ik weet datvhij in storing gaat omdat de. Oranje-licht-piep-rood-licht-combinatie exact terug te vinden in de handleiding: de melder is in storing en dient vervangen te worden.

De garage zit op dezelfde groep als de melder in de bijkeuken die foutloos werkt. Ik zou denken dat als er een apparaat (een magnetron ofzo) ruis veroorzaakt dat ze dan allebei wel gevoelig zouden zijn.

Het blijft een mysterie.
 

eezacque

  • #4
Is het geen stof/vuil?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Meestal is het dan toch iets wat stoort op de 230V.
Zit er toevallig ergens in de buurt een oude TL buis of wat ook kan een LED lamp van bedenkelijke kwaliteit?
Meestal moet je in die richting gaan zoeken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu