Rookkanaal door plafond in bestaande schoorsteen

Joy Soest

  • #1
Hallo,

Onze houtkachel was aangesloten op een flexibel kanaal (150mm) die in de oude schoorsteen zit. Echter was dit niet mooi weggewerkt, namelijk met een grote koof die onder het plafond hing. Aangezien wij de woning compleet aan het verbouwen zijn zoeken wij een mooiere oplossing voor onze kachel. Het probleem waar wij tegen aan lopen is dat het rookkanaal eigenlijk te ver naar achter zit, gedeeltelijk in de muur. Nu had mijn schoonvader het idee om met 2 30° bochten van dikwandige pijp het kannaal naar voren te brengen zondat deze voor de muur uitkomt. Kan dit op de manier? of zijn er hier andere oplossingen voor. Is het ook niet zo dat je alles was uit het zicht is dubbelwandig moet zijn? Rvs aansluitstuk is oude situatie en zwarte pijp mogelijke nieuwe

Alvast bedankt
Joy
 

Joy Soest

  • #2
Misschien handig om te vermelden dat er na de 2 30° bochten weer 2 45°bochten zouden moeten komen om de pijp ver genoeg van de muur af te krijgen om de boven uitgang van de kachel te kunnen gebruiken.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #3
Wat krijg je nog op de wand? anders zou je ook het bovenste stukje gewoon een klein beetje rond kunnen stucen je zou ook tussen de twee onderste bochten nog een stukje pijp kunnen zetten om verder naar voren uit te komen. en waar het kan de de buizen omdraaien rekening houdend met condens water en roet wat met krimpen en uitzetten anders om de buis heen wegvalt en zo ie zo de bochten in de schoorsteen gaan isoleren.
 

Zigzagery

  • #4
Hoi,

Hoe heb je het nu opgelost?
Wij zitten in een zelfde soort situatie en ben zeer benieuwd naar je uiteindelijk gekozen oplossing.

Voor ons is het dan 2x 45°bochten met een tussenstuk van 25 of 50cm om voldoen ruimte te creëren tussen de muur en de houtkachel, alleen zitten we nog met de verdere afwerking.

 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #5
Wat voor een wand is dat?en hoe ver zit de achterkant van de buis bij de wand weg?dat plafond om de buis is dit van gips?
 

Zigzagery

  • #6
Plafond en muur zijn van beton. De opening in het plafond was vierkant hier heb ik 2 metalen hoek profielen in gemonteerd en opgevuld met speciaal ontbrandbare isolatie deken en de plaat met rond gat is van glasroc F 15mm. De pijp zit nu circa 10 cm van de beton wand af. De hout kachel willen we circa 40 cm van de muur af plaatsen.
Het idee is nu om de voorzetwand links weg te halen en aan de rechterkant in te korten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu