Rookgasafvoerbuis door rookkanaal schoorsteen.

Roelant

  • #1
Beste klussers,

We verwarmen ons huis met 2 houtkachels omdat we geen cv hebben.
Aangezien ik de voorkamer aan het verbouwen ben, en daar een gasleiding ligt had ik het idee om een gaskachel te plaatsen.
Nu zit onze schoorsteen in het midden van het huis, en zitten de schouwen van de voor en achterkamer met de achterkanten tegen elkaar, en de schoorsteen bestaat uit 3 gemetselde rookkanalen waarvan er 1 inmiddels is dichtgemetseld.
ongeveer een halve meter onder het dak wordt het 1 groot kanaal omdat dan de gemetselde "schotten" ophouden en de schoorsteen steekt een meter boven het dak uit.
In de achterkamer heb ik enkele jaren geleden een pijp door het kanaal getrokken.
Mag ik door het andere kanaal een pijp trekken voor de gaskachel en in het andere kanaal de pijp van de houtkachel laten zitten en beide kachels gebruiken?
Het zijn beide enkele wandige buizen.

Met vriendelijke groet,

Roelant.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
Ja dat mag maar dan zou ik het bovenste stuk dus het gedeelte waar geen schotten zitten zo ie zo van de gaskachel dubbelwandig maken.dus bv flexibel 100 mm met daar om heen flexibel 125.ook is het verstandig om de rest van het kanaal dan te isoleren met korrels per.... of fermu ..... .het is minder geschikt om te ruilen tussen hout en gaskachel op het zelfde flexibel.rvs wordt namelijk opgevreten door de wisselwerking.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu