Roest van wicker tuinset afhalen

Honnes

  • #1
Hallo,

Onlangs hadden we op onze nieuwe tuinset ("St tropez wicker") een ijzeren potje gezet en is er roest achtergebleven op de tuinset na een regenbui. Iemand tips hoe ik dit eraf kan krijgen?

Zoeken op 'St tropez wicker' brengt je direct tot onze set. Het bestaat uit wicker-materiaal met aluminimum frame.

Op internet las ik o.a dat cola/citroenzuur wel iets kan doen, maar sommigen adviseren een 30% zoutzuur oplossing in water te gieten, op een doekje, en het doekje even te laten rusten op de roest zodat het eruit getrokken wordt. Ben dan alleen bang dat het de boel verkleurd of juist meer doet dan alleen dat.

Alvast bedankt voor jullie hulp!
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Er is speciaal schoonmaak middel voor roestvlekken.
Of dat ook gebruikt mag worden op je meubels durf ik echter niet te zeggen, op steen, beton, tegels werkt het in ieder geval uitstekend.
 

Honnes

  • #3
Voor de volledigheid: De roest is weggetrokken m.b.v Oxaalzuur.

10% in verhouding tot het gebruikte water. Heet water is handiger, dan lost het sneller op. (In de volksmond heet het ook wel ontweringswater, maar dan betaal je de hoofdprijs)

Even wat aanbrengen op het materiaal en laten intrekken, en dan ist een kwestie van wachten en later eventjes afspoelen. Deze zuur tast kunstof, verf, etc. niet aan.

Tip: Draag wel beschermende kleding, het is en blijft een gevaarlijke zuur.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Omdat ik veel aan het slijpen/lassen ed. ben op het terras heb ik altijd van die flesjes van de Duitse grootgrutter op voorraad.
Na de werkzaamheden het terras goed schoon vegen en als het na de 1e regenbui roestig begint te worden dan een flesje van dat spul er op geheel goed afspoelen en de tegels zijn weer geel ipv. roest bruin.
Voordeel is dat zo'n flesje maar een paar euro kost.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu