Roest op buitenmuur

HenkenThea

  • #1
Hallo allemaal,
Vorig jaar hebben we onze tuin moeten sproeien en daarvoor water uit een grondput gebruikt. Helaas kwam een deel van het water op de stenen buitenmuur van ons huis terecht en deze ziet er nu roestbruinig uit. Het water is er deels ingetrokken. Wie weet een oplossing? Liefst milieuvriendelijk. Ik zou heel blij zijn als het er weer netjes uitziet!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Welke muur, gewoon baksteen, geverfde muur ?
 

HenkenThea

  • #3
Het is een gewone bakstenen buitenmuur, ongeverfd.
 

Polderman

  • #4
Altijd lastig roest.

Anorganische vervuiling noemen ze dat vervuiling door de tijd heen opgebouwd op een zachte poreuze ondergrond, waar de vervuiling dus intrekt.
een oplossing voor dit probleenm zou kunnen zijn een licht zure reiniger die ook verkrijgbaar is pasta vorm, daarna afspuiten met gepaste hoge druk liefs stoom 103 oC op 80 bar om beschadiging van de steen te voorkomen, daarna de muur inpregnenren met een vocht afstotend middel (Hybrofoor).

zet voor behandeling altijd een proefstukje op een niet in het zicht zittende plaats.

*****Zeer doeltreffend voor atmosferische vervuiling ijzer fosfaat roest en andere aanslag op ramen damwand trespa, kunststof kozijnen en deuren. Etst niet op glas gegalvaniseerse materialen aluminium, chroom, keramiek, porselein, enz
 

HenkenThea

  • #5
Dank je wel voor de reactie, we gaan het deze zomer zeker uitproberen! :cool:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu