Is dit nu roestvorming

Dikkie1

 • #1
Hallo,

Ik heb een aanhanger waarbij er zich een soort aanslag vormt op, denk ik plaatje van staal. Ik heb een foto toegevoegd, om het één en ander te verduidelijken.

Is dit nou roestvorming, zo ja, wat is het beste om dit te voorkomen of te verhelpen.

En als het dit niet is, wat is het dan wel...

Gr. Dikkie1

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Poster

  • #2
  Is dit geen verzinkt staal, waarvan de zinklaag is aangetast, zo ook de kogelvanger.
  Als u dit met een staalborstel bewerkt, en er komt een "stoffig wit" poedertje af, dan is dit de zinklaag die aangetast is.
  Opnieuw verzinken kan niet meer, of u moet het laten stralen, anders kaal maken/slijpen en schilderen.
   

  Dikkie1

  • #3
  Het zou kunnen dat het verzinkt staal is, waardoor kan de zinklaag aangetast worden? Ik kan me niet herinneren dat er iets op terecht is gekomen.
   

  Poster

  • #4
  Als het alleen op deze plek voorkomt, zal er toch iets op terechtgekomen zijn, wat het zink heeft aantast. Weer en wind corrosie lijkt mij vreemd op alleen 1 plek.
  Het is een plek die natuurlijk gauw beschadigd, wordt het meeste aangepakt, wordt iets op gezet, valt een vieze lap op enz.
  Zo mogelijk zou ik hem wel loshalen, grote kans dat eronder ook de zinklaag is beschadigd.

  Suc6
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
  Als je goed kijkt, is het niet alleen de plaat die aangetast is maar ook andere delen.
   

  Poster

  • #6
  Dat vertelde ik al, ook de kogelvanger, of het staat al jaren buiten, of er is iets mee gebeurd, waardoor het zink is aangetast.
  Er is er een die het weet "Joost"
   

  Tiho

  • #7
  Hetgeen erop zit zie je onder op de foto op beide delen liggen. Als laatste afgelopen winter gebruikt en langs een strooier gereden wellicht?
   

  Dikkie1

  • #8
  Ik heb de aanhanger altijd binnen in de garage staan, nog maar twee keer gebruikt, en zeker niet in de winter, dus zout lijkt me uitgesloten. Hij is nu een jaar of twee. Ik heb er twee keer tuingrond mee gehaald, meer niet. Dat er "ïets" op terecht is gekomen, lijkt me sterk, dan had ik het geweten.

  Als ik het nu met grof schuurpapier en eventueel een staalborstel schoonmaak en goed invet is dat geen oplossing. Wat gebeurt er trouwens als ik het zo laat?
   

  Henk E

  • #9
  Goed schoonmaken ontvetten met remmenreiniger of wasbenzine - dan met een staalborstel op een haakse slijper de los zittende delen weg halen - weer ontvetten en dan behandelen met zinkspray of een andere geschikt primer en dan gronden en aflakken.

  (gritstralen zou nog beter zijn maar er zal wel niemand zijn die dat wil doen omdat het verzonken is.)

  ik zou de plaat ook even los halen om te kijken hoe het er aan de onderkant uit ziet en daar zo nodig ook behandelen.
   

  Poster

  • #10
  Dikkie1

  Schuren en met een borstel bewerken is voldoende, maar met invetten blijft er alleen maar meer vuil plakken.
  Zo laten kan ook, wordt alleen maar erger, en dat zinkstof wat je dan op de handen krijgt, is ook niet bevorderlijk voor de gezondheid, en uiteindelijk krijg je roest.
  Even kaal maken en een laagje verf erop, ben je er weer voor jaren klaar mee.

  Suc6
   

  Tiho

  • #11
  Ik zou ermee langs de verkoper gaan om te beginnen. Verven kan altijd nog.
   

  Dikkie1

  • #12
  Het heeft even geduurd, maar ik heb de onderdelen los gehaald en geschuurd met grof schuurpapier.Het is nu glad, maar vraag me af of ik ik nog met een staalborstel overheen moet of dat het zo voldoende is. Daarna wou ik het met wasbenzine vetvrij maken en daarna met zinkspray overspuiten. Vergeet ik nog iets?


  Dikkie1

   

  Poster

  • #13
  Prima oplossing, 2 lagen zinkspray, en het kan er weer jaren tegen, nog wel even de putten goed schoonmaken met een staalborstel.
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  4
  2

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu