Robijn vloer staat bol

Tendolle

  • #1
Help,

plots is onze robijnen vloer bol te komen staan. Eergister begonnen en het lijkt steeds erger te worden.. De vloer ligt er al aantal jaar in. Weet iemand hoe dat kan?

Hoe kan ik het verhelpen?? Betekend dat hele vloer los halen of kan ik volstaan door knelpunt op te zoeken en hier stukje vanaf te zagen/beitelen/ of???
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Lopen er leidingen onder de parket (houten) vloer ?
Zo ja dan kijken of de watermeter stil blijft staan met alle kranen dicht, bij c.v. leidingen kijken of de druk van de installatie nog hetzelfde blijft.
Waarop ligt de parketvloer, op een houten balklaag met planken, op beton of op een op zand gestorte vloer ?
Ligt er een dampscherm onder ?

Het kan ook door een gebrek aan ventilatie komen in comb. met de hoge luchtvochtigheid, het is overdag warmer dan binnen, het vocht in de lucht wordt opgenomen door het hout.
Het is altijd goed dat er iets ruimte langs de randen blijft, als u iets van de vloer af haalt op de plaatsen waar het nodig is moet de vloer weer vlak komen te liggen.
 

Tendolle

  • #3
Er lopen alleen leidingen van de verwarming onder de vloer, maar voor zover ik kan zien zijn daar geen problemen mee.

Ik kan niet zien of er een dampscherm onder ligt, ik hoop van wel want de vloer ligt in hele woonkamer dus even aanpassen zit er niet bij..
De vloer ligt op betonvloer.

We zijn thuis wel druk aan het verbouwen/aanbouwen waardoor de buitendeur vrijwel hele dag open staat.. En omdat het zonde is om voor de buren te stoken (en het is ook nog niet echt nodig) staat de verwarming ook nog niet echt aan.. Misschien was dat toch niet zo'n heel goed idee.. :oops:

maar ik wil vanavond proberen met haakse slijper of het me lukt om er een rand vanaf te zagen.. De vloer is 2cm dik. Zijn daar speciale slijpschijven voor kan ik daar net zo goed een oude schijf voor pakken (dat zal dan een metaal of steenschijf zijn)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik zou eerst de verwarming eens opstoken en de deur een beetje dicht laten, waarschijnlijk is het niet nodig een stuk van de vloer af te zagen.
Dat kan trouwens niet met een slijpschiijf van welke soort dan ook, er zijn wel een speciaal soort zaag te koop voor gebruik in een haakse slijper, let op het toerental op die zaag.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu