Risico's drogen van parketvloer conditioner zonder ventilatie

Gabz_81

 • #1
Wellicht dat ik mezelf gek maak, maar het kan nooit kwaad te vragen.

Zojuist ben ik voor een week van huis vertrokken en aangezien de kat al in een pension zat, zag ik eindelijk kans om voor vertrek 35 vierkante meter parketvloer even van onderhoud te voorzien (m.b.v. conditioner (Lecol conditioner transparant OH25, handleiding bijgevoegd).

Gedurende het aanbrengen stonden alle ramen open en heeft het grootste gedeelte de aangegeven drie uur droogtijd met open raam doorlopen, totdat ik dus halsoverkop moest vertrekken.

Schiet me nu te binnen, alle ramen en ventilatieroosters zijn nu dicht.

In hoeverre is de kans op vluchtige gasvorming waar de handleiding op hint nog reëel?
 

Bijlagen

Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Krunnie

  Specialist Elektra
  • #2
  Er zal altijd nog iets vrijkomen maar ook een woning met dichte ramen zal nog wel iets ventileren. Waar bent u bang voor? Dat de woning in brand vliegt of dat de kamerplanten aangetast worden?
   

  Gabz_81

  • #3
  Dank voor het bericht.

  Ik maakte inderdaad me meer zorgen om brand e.d. Het is niet de eerste keer dat de vloer een aantal dagen onbegeleid uithard, maar doorgaans is deze wel minstens 3 uur geventileerd bij het drogen.
  Het halsoverkop vertrekken gaf me even een gevoel van "was dat wel slim?". In elk geval staan elektra e.d. uit. en vloerverwarming laag.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu