Rioolontluchting

Rowanvanvlierden

  • #1
Beste,

Ik ben hier net nieuw op dit forum. Heb via google wel vaak een hoop goed advies gevonden betreffende verbouwingen e.d.
Ik hoop dat jullie mij nu kunnen helpen met mijn volgende vraag.

Ik heb mijn badkamer verplaatst naar een andere kamer en daarvoor een nieuwe riolering aangelegd, so far so good. Nu wil ik op de standpijp een ontspanningsleiding aanleggen om te voorkomen dat mijn sifons leeg worden getrokken.

Ik heb de mogelijkheid om deze vanaf de standpijp door te trekken in de schoorsteen. Ik hoop dat ik er makkelijk vanaf kan komen en dat jullie dit voor mij willen bevestigen (of ontkrachten).

Ik wil namelijk de rioolontluchting in de loze schoorsteen steken en dit gat afdichten met een paar dikke proppen isolatiemateriaal om stankterugslag in de woning te voorkomen.

Graag jullie reactie.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Uit zo'n ontluchting komt veel waterdamp. Die damp zal ergens neerslaan de kans op problemen wordt groot.
 

Rowanvanvlierden

  • #3
Ik kan ook mbv een flexibele slang de ontluchting naar het het eindpunt van de schoorsteen doorvoeren. Maar bestaat er dan een aansluitpunt die ik bovenop de schoorsteen kan bevestigen?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Die dampen zijn agressief dus lijkt mij RVS of een hoge kwaliteit kunststof.
Het einde zou ik zo een twee drie niet weten. Ligt een beetje hoe het zit aan of in die schoorsteen.
 

Xr8

  • #5
Misschien kun je een ontluchtingskapje op de schoorsteen bevestigen, neem dan een dubbelwandige uitvoering. Een ontspanning kun je het beste gesloten houden tot aan de buitenlucht.

Zorg tevens dat er geen water in kan blijven staan. Loopt deze leiding niet goed op afschot en er is een mogelijkheid dat deze vol water komt te staan door bv condens zal deze niet meer werken.

Succes.
 

Rowanvanvlierden

  • #6
Dat zou inderdaad een mogelijkheid zijn, maar wat is de meerwaarde van zo'n dubbelwandige ontluchtingskap? Ik kan proberen deze in of aan het uiteinde van mijn schoorsteen te bevestigen
 

Xr8

  • #7
Condenseert niet. Een beetje kapje is dat tegenwoordig standaard.

Succes.
 

Rowanvanvlierden

  • #8
Ik denk dat ik op mijn schoorsteen een zinken plaat monteer met daarin een doorvoer van zo'n ontluchtingskap. Die zinken plaat smeer ik af met bitumen. Hoeft niet heel netjes, denk dat de vogeltjes niet kijken naar afwerking.

Voor het ontluchtingskanaal in de schoorsteen ga ik een flexibele slang 100 mm gebruiken die ik dan weer kan aansluiten op het kapje van de schoorsteen.

Hoop dat dit gaat werken.

Bedankt allemaal!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu