Rioolontluchting aansluiten op oude doorvoer

Poff12

  • #1
beste leden,

1) Ik wil graag de rioolontluchting (na een verbouwing) aansluiten op een standaard dakdoorvoer. En wel op de oude 125MM doorvoer die voorheen van het D ventilatiesysteem was. Als ik kijk online naar een staande doorvoer voor rioolontluchting, zie ik standaard een geheel open (met bladrooster of vanger) 110MM doorvoer. Maar wat is het probleem om de ontluchting luchtdicht aan te sluiten op de 125MM oude doorvoer?

2) Ik heb zitten frutten aan die oude doorvoer en nu wordt het rondom nat, het dakbeschot (PIR met vezel) rond de buis wordt nat. Ik ga er vanuit dat dit condens is en wel warme woninglucht die langs de buis naar buiten gaat en daar de koude lucht tegenkomt. Of het dauwpunt moet nu precies langs de buis in het dakbeschot zitten? Als ik een mantel met rubberafdichting koop en daarmee de bestaande 125MM buis fixeer en afdicht, zal het probleem daarmee opgelost zijn?

Dank alvast voor de reacties.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Beste was gewoon een nieuwe dakdoorvoering te nemen.
Je hebt oook verlopen met rubbers 125 insteek en 110 mv
Maar de binnen maat van 125 door voer is anders dan 125 pvc buis en je krijgt een op de kop verbinding dus kans op lekkage.
1677407195729.png
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu