Rioolontluchting vervangen

Trabart

  • #1
Hallo,

Wij hebben pas de rioolontluchting die bij ons door het dak heen naar buiten steekt, moeten laten vervangen. Sindsdien hebben wij soms een rioollucht op zolder hangen.
Het probleem is volgens mij dat de buis van de rioolontluchting die naar buiten steekt een grotere diameter heeft dan de toevoer. Deze toevoer zit dus min of meer 'los' in die andere buis. Dat was voorheen ook al zo, maar toen was er blijkbaar nog een creatieve oplossing waardoor de rioollucht nooit terug naar binnen kon slaan.
De klusjesman die dit geplaatst heeft, moet hiervoor nog terug komen. Ik heb dus geen idee hoe hij dit op gaat lossen, maar ik wil wel zeker weten dat het goed gebeurt en vandaar ook dat ik hier de vraag stel.
Dus hoe zorg je er voor dat de bredere buis waar de smallere buis een heel stuk insteekt hermetisch wordt afgesloten? En hoe zorg je er dan voor dat tegelijkertijd verdwaald regenwater ook in de smallere buis weg kan stromen? Is dat te doen zonder de buizen weg te halen (dat zou dus een makkelijke oplossing zijn) of is dit toch een wat grotere klus (dat zou dus een tegenvaller zijn voor de klusjesman).
 

Fiesiekus

  • #2
De zin van een grotere buis ontgaat me ten ene male. Gewoon dezelfde diameter als de "toevoer", met schuifsok aanbrengen. Dan zit 't gasdicht.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Zo te lezen hebt u een dakdoorvoer waar een smallere pijp doorheen gaat, van regenwater zult u in dat geval geen last hebben.
In principe is opvullen met glas of steenwol voldoende, de pijp vast zetten in de dakdoorvoer vind ik niet verstandig, i.v.m. het uitzetten en krimpen van de buis.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu