Rioolmof gebarsten, wortels verdelgen en/of reparatie?

Hobbyben

  • #1
Hallo,

Mijn riool is verstopt. Nu had ik de laatste put opgegraven (1 meter voor de gevel) en die bleek verstopt. Een 2 meter verder zit de overgang naar de buis van het gemeente riool (denk ik).
Ik wist vanwege een verstopping jaren geleden dat hier wat wortelgroei was (camera inspectie). Deze plek nu opgegraven en hier blijkt een gebarsten schuifmof te zitten. Waar zich de wortels doorheen hebben gewerkt. Ik verwacht dat hier de verstopping is ontstaan. Nu kan ik die mof niet zomaar vervangen, immers de buizen zijn vast. Een overschuifmof pas er dus ook niet zomaar tussen. Om dit zichtbaar te kijgen heb ik in mijn tuin gegraven en dan onderin een 15 cm onder mijn terraspad afgebogen. Mocht ik dit echt willen repareren dan zal ik het pad af moeten breken. Nu dacht ik een stuk PVC rioolbuis op de schuifmofbreuk te lijmen. Ik wil echter daar ook de wortelgroei verminderen / remmen. Volgens google werkt kopersulfaat daar wel voor.

-Iemand ervaring met het lokaal (langduring) verdelgen / verminderen van wortels rond riool?
-Waar kan ik kopersulfaat kopen? (online met name grote zakken, blijbaar wordt dit ook in de landbouw gebruikt). Ik heb maar beetje nodig.
-Wat vinden jullie van mijn plakplan of zijn er elegantere methode zonder alles eruit te slopen?


Ik heb een rioolslang besteld voor op mijn hogedruk reiniger, (helaas niet bij bouwmarkt verkrijgbaar, dus wachten..) dus die verstopping krijg ik denk ik wel doorgeblazen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Als de buis dicht is komen er geen wortels in.
de mof plakken werkt niet, en wortels effectief verwijderen met een dhz rioolrat ook niet.
mof verwijderen en de wortels eruit trekken is de juiste methode, nieuwe mof plaatsen en je bent klaar zonder chemicalien.
 

Hobbyben

  • #3
Tja is een steekmof, dus niet heel makkelijk te verwijderen. Volgens mij zit er hier ook nog een knik in de buis (denk een 30 graden knie). Als ik het netjes doe is dat een stuk buis met 2 overschuifmoffen tussen zetten (of betere ideeen)

Nu staat de voortuin op het plan om aangepakt te worden ergens eind dit jaar of volgend jaar (nog zat ander kluswerk te doen die 'belangrijker' zijn). Dus ik zou sowieso graag tijd willen kopen.

Ik heb sowieso maar alvast een vochtig toiletpapier verbod uitgevaardigd ... in zwang geraakt sinds mijn dochter van 3 uit de luiers is...
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
As je geen tijd of geld hebt om het in keer goed te doen, heb je dan wel geld en tijd om het in 2 keer te doen?

nu goed doen spaart je veel meer tijd dan steeds verstoppingen op te lossen.

de mof verwijderen mag geen punt meer zijn, stuk is hij toch al.
 

Hobbyben

  • #5
Verstopping doorgeblazen gekregen. Ging inderdaad niet makkelijk met een DHZ rioolslang.


Ik had nog wat in de portemonnee dus ik heb voor 4 euro nog een overschuifmof aangeschaft, het tuinpad gaat er dan maar aangeloven...
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
9

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu